Hyppää sisältöön

Muusikot palkitsivat Teatteri Kapsäkin puuhanaisen

Suomen Muusikkojen Liitto ry on myöntänyt tämän vuoden tunnustuspalkinnon Teatteri Kapsäkin johtajalle Reetta Ristimäelle.

Kuva: YLE

Musiikkiteatterin moniottelija Reetta Ristimäki tunnetaan erityisesti taiteellisesta toiminnastaan musiikkiteatteri Kapsäkissä. Se on Muusikkojen Liiton mukaan noussut nopeasti yhdeksi keskeisistä kotimaisen uuden musiikkiteatterin estradeista pääkaupunkiseudulla ja koko maassa.

Yli kymmenvuotias Kapsäkki työllistää runsaasti musiikin, teatterin ja tanssin ammattilaisia. Osuuskuntamuotoisen Kapsäkin toimintamalli on tunnustuspalkinnon myöntäneen liiton mukaan moderni ja joustava, mikä mahdollistaa pientenkin yleisöjen tuotantojen taiteellisesti kunnianhimoisen toteutuksen. Oman teatteritilan myötä liikkuva ryhmä on vihdoin saanut kotipesän, johon mahtuu paljon muutakin kuin Kapsäkin omaa tuotantoa.

Ristimäen panos Kapsäkin kehittämisessä on ollut korvaamaton teatterin perustamisesta asti.

Reetta Ristimäki on toiminut niin laulajana, näyttelijänä kuin tuottajana ja ohjaajanakin. Ristimäen keskeisimmät produktiot ovat olleet tähän mennessä La voix humaine (Elle, 1999), Risto Räppääjä (Rauha-täti, 2008) ja Greta Kreuzberg (2002). Hänen viimeisin ohjaustyönsä oli venäjänkielinen Heinähattu ja Vilttitossu lokakuussa 2010 Pietarin Buff-teatterissa.

Muusikkojen Liiton tunnustuspalkinto jaettiin nyt 33:n kerran Helsingin Musiikkimessuilla. Tunnustuspalkinto on suuruudeltaan 2000 euroa. Se on myönnetty vuosittain alkaen vuodesta 1978 merkittävästä työstä liiton toimintapiirissä.

Suosittelemme sinulle