Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Puolan jätti-Jeesus valmistui kaalipellolle

Maailman korkeimman Jeesus-patsaan kokoaminen on saatu valmiiksi Puolassa. Lauantaina patsaaseen onnistuttiin lisäämään kädet ja pää. Kova tuuli oli aiemmin estänyt kiinnitysyritykset.

Puolalaiselle pellolle pystytetty Jeesus-patsas on valmis. Nähtävyydeksi tarkoitettu 52-metrinen patsas nokittaa Rio de Janeiron aikaisempaa ennätyspatsasta on 14 metrillä.
Avaa Yle-sovelluksessa

Länsipuolalaiseen pikkukaupunkiin rakennettu Jeesus-patsas kohoaa 52 metrin korkeuteen. Brasilian Rio de Janeirossa oleva aikaisempi ennätyspatsas on 38 metriä korkea.

Jeesus-patsas rakennettiin Swiebodzin kaupungissa sijaitsevalle kaalipellolle.

Patsaan viimeisiä kokoamisvaiheita seurasi lauantaina satoja kaupunkilaisia. Viimeiseksi patsaaseen onnistuttiin kiinnittämään kruunulla varustettu pää.

- Olen innoissani. Patsaan ansiosta Swiebodzista tulee kuuluisa koko Puolassa, Emilia Zoladz kertoi.

Jeesus-patsas on eläköityneen papin Sylwester Zawadzkin ideoima luomus. Patsas on valmistettu kipsistä ja lasikuidusta. Rakennustyöt maksetaan lahjoitusvaroin.

Kovan tuulen lisäksi patsaan rakennuttajia ovat koetelleet muutkin vastoinkäymiset. Paikalle ensin tuodut nostokurjet todettiin liian heiveröiseksi nostamaan Jeesus-patsaan 30 tonnia painavat kädet ja olkapäät paikoilleen.

Swiebodzin pormestari Dariusz Bekisz toivoo jätti-Jeesuksen houkuttelevan 21 000 asukkaan kaupunkiin turisteja eri puolilta maailmaa.

Suosittelemme