Hyppää sisältöön

Komia korvaa Onnelan Kokkolassa

Uusi Komia ravintola korvaa Kokkolassa noin vuoden toimineen toimineen Onnela -yökerhon. Komia on toinen laatuaan, ensimmäinen on toiminut Seinäjoella noin kuukauden ajan. Kokkolan ravintola avataan marraskuun puolivälissä.

Jarppi Leppälä, Sedu Koskinen ja Jukka Hilden poseeraavat pian remontoitavassa ravintolassaan.
Jarppi, Sedu ja Jukka uskovat Komia -ravintolan ideaan. Kuva: YLE / Anssi Leppänen

Onnelan toimintaa on pyörittänyt Kokkolassa SK Ravintolat, joka on mukana myös Komian toiminnassa. SK Ravintoloiden lisäksi Komian toiminnassa on Duudsonien omistama Rabbit Films Oy. Eteläpohjalainen Duudsonit on tullut tunnetuksi rämäpäisiä temppuja esittelevistä televisio-ohjelmistaan. Rabbit Films hoitaa ryhmän ohjelmien ja oheistuotteiden oikeuksia ja myyntiä. Duudsoneiden televisio-ohjelmia esitetään yli 150 maassa.

SK Ravintolat on ravintoloitsija Sedu Koskisen omistama yritys, jolla on 60 ravintolaa 24 eri paikkakunnalla. Yhtiön ravintolat ovat baareja ja yökerhoja. Kokkolassa yrityksellä on ollut ravintolatoimintaa kahden vuoden ajan. Onnelana yökerho on toiminut noin vuoden.

Remontti sujuu jo rutiinilla

Komian avajaisia on tarkoitus viettää 19.11.2010. Sedu Koskinen kertoo, että remontti tehdään viikossa.

- Meillä tulee 40-50 miestä tänne remontoimaan ja tehdään viikossa se, mihin muilta menee kuukausi pari.

Duudsonit, Jarppi Leppälä ja Jukka Hildén lupaavat auttaa ainakin purkamisessa.

- Se on päivä, kun saadaan paikka remonttiin, kun joku vaan merkitsee ensin kantavat seinät, nauravat rämäpäät.

Uusia Komioita ei lähiaikoina ole luvassa. Tosin Oulun suuntaan Sedu Koskinen jo sanoo varovasti katselevansa, mutta ei vielä paljasta tarkempia suunnitelmia.

Sekä Sedu Koskinen että Jarppi Leppälä ja Jukka Hildén vakuuttavat, etteivät Duudsonit ole ravintolahommissa pelkästään keulakuvana.

- Me tulemme ravintolabisneksen ulkopuolelta ja katselemme ulkopuolisin silmin myös uusia paikkakuntia, näin syntyy uusia ideoita, sanovat Jarppi ja Jukka.

- Päivittäin ollaan oltu yhteydessä ja kyselty miten menee, eli ei tässä vain käytetä jotain nimeä vetovoimana, toteaa puolestaan Sedu Koskinen.

Suosittelemme sinulle