Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Uusipaavalniemi loikkasi perussuomalaisiin

Kansanedustaja Markku Uusipaavalniemi on loikannut keskustasta perussuomalaisiin. Uusipaavalniemen loikkaus tarkoittaa, että kokoomuksen eduskuntaryhmä on nyt suurin. Ennen kokoomuksella ja keskustalla oli yhtä paljon edustajia, eli 51 kummallakin.

Markku Uusipaavalniemi
Markku Uusipaavalniemi Kuva: Seppo Sarkkinen / YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

Uusipaavalniemi on ensimmäisen kauden kansanedustaja Uudenmaan vaalipiiristä. Nyt hän siirtyy Uudeltamaalta Helsingin vaalipiiriin.

Uusipaavalniemi on kritisoinut selväsanaisesti hallituksen talouspolitiikka, mikä on melko poikkeuksellista hallituspuolueen kansanedustajalta. Häntä pidetään muutoin eduskunnassa hiljaisena oman tien kulkijana.

Eduskuntaan hän nousi tultuaan tunnetuksi olympiahopeaa voittaneen Suomen curling-joukkueen kapteenina.

Uusipaavalniemeä ei tavoitettu eduskunnasta haastattelua varten. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä kertoi, että hän on kilpailumatkalla ulkomailla.

Kalli yllättyi eroilmoituksesta

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Timo Kallin mukaan eroilmoitus tuli yllätyksenä, eikä Uusipaavalniemi ollut erityisemmin perustellut ryhmälle eroonsa johtaneita syitä.

- Aina kun yhden lampaan menettää, niin onhan se tappio, Kalli totesi.

Kallin mukaan loikkauksen aiheuttama voimasuhteiden muutos ei tule vaikuttamaan hallitusyhteistyöhön. Sen vaikutuksista eduskuntaryhmien yhteistyöhön keskustellaan huomenna perjantaina ryhmänjohtajien kesken pidettävässä palaverissa.

Suosittelemme sinulle