Hyppää sisältöön

Löydä itsesi reikihoidossa

Kaikkein tärkeintä on, ettei kadota itseään, reikihoitaja Riitta Kaisamatti sanoo. Reikihoito on yksi tapa hengähtää ja ottaa hetki itselleen kiireisen arjen keskellä.

Rovaniemeläinen Riitta Kaisamatti hoitaa energialla. Kuva: YLE

Reikihoidossa ei hierota, venytetä tai lääkitä. Hoitava voima on maailman kaikkeuden energia, jota on Riitta Kaisamatin mukaan joka puolella.

- Tässä pelataan kehon seitsemän chakrakentän kautta. Jos kentät eivät pyöri oikealla tavalla tai siellä on tukoksia, saattaa kehittyä sairauksia.

Kaisamatin mukaan myös kaikki surut ja murheet kerääntyvät chakroihin, joita hoidetaan kehon terveyden edistämiseksi.

Hoidon aikana reikihoitaja käy kehon läpi pitämällä käsiään lähellä kasvoja, kaulaa, sydäntä, jalkapohjia ja niin edelleen. Hoitaja ja hoidettava voivat tuntea virtaavan energian lämpimänä tai pistelevänä tunteena.

- Ongelmakohdissa käsissä tuntuu tosi polttavalta. Jos on esimerkiksi jalassa lihaskramppia, kädessä tuntuu pistelyä. Silloin tietää, että siellä saattaa olla vaikka vanha urheiluvamma.

Energiatiedettä Japanista

Reiki on lähtöisin Japanista. Hoitoa pidetään luonnonmukaisena parannuskeinona, jossa lämpöä välitetään käsien kautta. Riitta Kaisamatti ryhtyi reikihoitajaksi neljä vuotta sitten.

- Tapasin Helsingissä asuessani naisen, joka keskustelumme aikana kysyi, olenko miettinyt tällaisen hoidon aloittamista. Kysyin miksi ja hän vastasi, että herkkyysaste on minulla korkea ja voisin olla hyvä energiahoitaja.

Kaisamatti sanoo ensin epäilleensä hoidon toimivuutta, mutta huomasi jo ensimmäisellä kurssilla, että se toimii.

- Ihmeellisesti energia vaan alkoi tulla käsien kautta. Olin kyllä aika hämmästynyt itsekin, että näin kävi, Riitta Kaisamatti sanoo.

Reiki ei ole uskon asia

Riitta Kaisamatin mukaan reikihoidon teho ei perustu uskoon - ei hoidettavan, eikä hoitajan.

- Siinä mielessä tämä on erikoinen hoito, että tähän ei tarvitse uskoa ollenkaan. Kehohan toimii eri tavalla kuin järkiminä ja kertoo, että hoito toimii.

Iso-Britanniassa, Hollannissa ja Yhdysvalloissa reikihoito on jopa osa julkista terveydenhoitojärjestelmää. Chigacossa tehdyssä tutkimuksessa reikihoidon huomattiin rauhoittavan ja tasapainottavan ADHD-lapsia. Suomessa reikihoidon tehoon ei kuitenkaan toistaiseksi uskota.

- Yleensä reikiä pidetään huuhaana. Totuus on kuitenkin se, että perinteinen lääketiede ei välttämättä tiedä kaikkea. Voi olla muitakin asioita, jotka saattavat auttaa henkilöä parantumaan vielä paremmin, Kaisamatti toteaa.

Suosittelemme sinulle