Hyppää sisältöön

Liian tiukat turvatarkastukset vihastuttavat USA:ssa

Liian tiukoiksi käyneet lentokenttien turvatarkastukset herättävät vihastusta Yhdysvalloissa. Matkustajat ovat nostaneet äläkän päällekäyviksi ja nöyryyttäviksi kuvattuja turvatarkastuksia kohtaan.

Presidentti Barack Obaman hallinto yritti sunnuntaina tukahduttaa vastalauseet turvallisuusmääräyksistä Yhdysvaltojen lentokentillä.

Kiitospäivää edeltävä aika on Yhdysvaltojen lentokentillä ruuhkainen. Tässä kuussa matkustajat, jotka jättäytyvät pois kokovartalon röntgenkuvausta muistuttavasta skannauksesta, joutuvat turvamiesten suorittamaan tarkastukseen.

Matkustajien mukaan käsillä tunnustelu on yhtä paha kuin kaiken paljastavat vartaloskannaukset. Heidän mukaansa turvamiehet kuljettavat käsiään liian lähellä intiimialueita. Molemmat sukupuolet tarkastetaan kokonaisvaltaisesti päästä varpaisiin, edestä ja takaa. Etenkin lasten ja nuorten yksityiskohtainen tarkastaminen on useiden mielestä turhaa.

Yhdysvaltalaisille verkkosivuille on jo syntynyt erilaisia ryhmittymiä, jotka suunnittelevat boikotoivansa lentokenttien turvatarkastusmääräyksiä Kiitospäivää edeltävänä päivänä. Kyseinen protesti panisi lentokentät sekaisen yhtenä kenttien kiireisimmistä päivistä.

Suosittelemme sinulle