Ohje 4 hengelle
- 4 kpl porsaan ulkofileleikkeitä (maustamaton noin 120-150g/kpl)
- ½ kesäkurpitsaa paksuina suikaleina
- 3-4 tomaattia isoina lohkoina
- 4 kpl esikeitettyjä kuorellisia perunoita
- 100-120g pekonisiivuja
- choron-kastiketta
- persiljaa
Valmista aluksi choron-kastike.
- 1 pieni, hienonnettu sipuli
- hyppysellinen (3-4 kpl) murskattua valkopippuria
- 1 tuuhea persiljan oksa
- 1 ½ rkl väkiviinietikkaa
- 3 rkl vettä
- vähän suolaa
- 200g voita
- 3 munan keltuaista
- hiukan rakuunaa
- purkki tomaattipyréttä
- mustapippurirouhetta
- ripaus basilikaa, suolaa ja sokeria
Kiehauta pieneksi hienonnettu sipuli, pippurirouhe, hienonnettu persilja, viinietikka, vesi ja suola. Siirrä mausteliemi vesihauteeseen ja sekoita liemeen munankeltuaiset hyvin vatkaten, kunnes aineet ovat sakeutuneet hyvin.
Lisää joukkoon sulatettu voi ohuena nauhana voimakkaasti vatkaten. Ohenna pieni purkki tomaattipyrettä vedellä. Lisää pyreeseen sormenpään verran mustapippurirouhetta, suolaa ja sokeria ja kaada se kattilaan. Jätä kastike vesihauteeseen hautumaan, älä keitä sitä. Choron-kastikkeen valmistukseen voi käyttää myös valmista bearnaisekastikeainesta, johon siihen lisätään maustettu tomaattiseos.
Keitä perunat kuorineen ja mausta suolalla. (Halutessasi voit keittää perunat jo aiemmin). Lohko jäähtyneet perunat veneenmallisiksi ja aseta voideltuun uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Paista perunoita 220 asteisessa uunissa noin 15 minuutia.
Paista porsaanleikkeet ja pekonisiivut kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan kummaltakin puolelta. Voit kääntää leikkeen, kun lihaneste on noussut pintaan. Mausta leikkeet kääntämisen jälkeen suolalla ja pippurisekoituksella.
Leikkeiden paistuessa suikaloi kesäkurpitsa noin 4-5 cm pituisiksi suikaleiksi ja lohko tomaatit. Paista tomaattilohkot ja kesäkurpitsat wokkipannulla pienessä määrässä oliiviöljyä. Mausta suolalla ja sitruunapippurilla.
Kokoa lautaselle lohkoperunat, wokkivihannekset ja porsaanleike. Kaada leikkeen päälle choron-kastiketta ja asettele lihan päälle pekonia. Lopuksi koristele annos persiljalla, herneenversoilla tai rucolalla.