Hyppää sisältöön

Kataisen poissaoloa ihmeteltiin kyselytunnilla

Oppositiopuolue SDP:n kansanedustajat olivat närkästyneitä siitä, ettei valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) tullut torstaiselle eduskunnan kyselytunnille vastaamaan Irlannin tukipakettia koskeviin kysymyksiin.

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen kysyi Kataisen poissaolon syytä pääministeri Mari Kiviniemeltä (kesk.).

- Missä ministeri Katainen on tällä hetkellä, kun salissa käydään keskustelua näinkin merkittävästä asiasta?

Kiviniemi jätti kysymykseen vastaamatta. Sen sijaan hän joutui Kataisen poissaolon vuoksi vastaamaan yksin kansanedustajien lukuisiin Irlanti-pakettia koskeviin kysymyksiin.

Lopulta Kataisen sijainnin kertoi salille SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma.

- Hän on kokoomuksen järjestämällä bussikiertueella parhaillaan, Luumäeltä Parikkalan kautta Taipalsaarelle. Että jos haluaa kuulla hänen kantojaan eduskunnassa, pitää mennä K-market Niivan pihalle, hän sanoi.

Mikä on Suomen kynnyskysymys?

Kansanedustajat kysyivät Kiviniemeltä erityisesti siitä, mitkä ovat Suomen kynnyskysymykset Irlannin tukipaketin suhteen.

Muun muassa kansanedustaja Bjarne Kallis (kd.) sanoi ymmärtäneensä, että EU-tukipäätös vaatii yksimielisyyttä, ja siksi Suomen olisi hänen mielestään esitettävä selkeät kynnyskysymykset paketin hyväksymiselle.

-Jos noin suuri asia on meistä kiinni, niin en minä pelkää, ettemmekö me saisi tahtoamme läpi, hän sanoi.

Kiviniemi ei suostunut nimeämään esimerkiksi vakuuksien saamista kynnyskysymykseksi, vaan korosti tilanteen vakavuutta ja toimivien ratkaisujen löytymistä.

- Tässä ratkaisussa on nimenomaan yksi kynnyskysymys Suomelle. Ja se on se, miten Suomi pärjää, hän sanoi.

Suosittelemme sinulle