Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 12 vuotta vanha

Sinnikäs flunssa-aalto jatkuu yhä

Edes lumentulo ei ole pysäyttänyt flunssan etenemistä. Tautia voi estää tehokkaalla käsien pesulla, luontaishoidoilla, kotimaisilla marjoilla ja jopa kardemummalla.

Tuula Vakkila aloitaa flussapotilaan hoidon jaloista.
Tuula Vakkila aloittaa flussapotilaan hoidon jaloista. Kuva: Pasi Takkunen / YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

- Asiakkaat kyselevät päivittäin, miten flunssaa voisi estää, kertoo Seinäjoen YkkösApteekin proviisori Susanna Kohtanen. Hänen mukaansa käsihygienia on tärkeää. Lisäksi vastustuskykyä voidaan tehostaa syömällä C- ja D-vitamiinia ja maitohappobakteereja.

Marjoja poskeen ja jalat lämpöisiksi

Ennaltaehkäisyssä kotimaiset marjat ovat luontaisterapeutti Tuula Vakkilan ykkösehdotus. Niitähän toivottavasti löytyy joka kodin pakasteesta. Hän suosittelee kokeilemaan myös vyöhyketerapiaa.

- Vyöhyketerapiasta on apua. Jos flunssa tai kuume on päällä silloin käsittelyyn ei voi ottaa koko kehoa, koska silloin tauti lähtee leviämään. Flunssaisesta ihmisestä käsitellään vain puhdistavia kohtia ja kohtia, jotka tuovat lämpöä. Flunssassa paksusuoli on hyvä tyhjentää ja lämmittää varpaat ja jalkapohjat. Kotikonsteilla jalkapohjat voi lämmittää mm. harjaamalla varpaita kynsiharjalla, neuvoo Vakkila Luontaishoitola Kirlasta Seinäjoelta. - Jaloista lämpö parhaiten leviää koko kehoon.

- Sitten on hyvä ottaa inkivääriteetä hunajan kanssa. Se pitää koko kehon lämpimänä. Kamomillatee tepsii myös, vakuuttaa Vakkila.

Valkosipuli, inkivääritee ja minttuöljy

Tukkoiseen nenään voi asettaa myös pumpulin sisällä olevan valkosipulin kynnen tai tiputtaa minttuöljyä.

- Jos minttuöljyä laittaa sieraimiin, se aukaisee kaikki röörit. Töhnä alkaa tulla ulos, kuvaa Vakkila.

- Äänenkäheyteen auttavat pihlajanmarjat ja mausteista kardemumma. Aasiassa kardemummaa käytetään lääkkeenä, kertoo Vakkila.

Suosittelemme