- Asiakkaat kyselevät päivittäin, miten flunssaa voisi estää, kertoo Seinäjoen YkkösApteekin proviisori Susanna Kohtanen. Hänen mukaansa käsihygienia on tärkeää. Lisäksi vastustuskykyä voidaan tehostaa syömällä C- ja D-vitamiinia ja maitohappobakteereja.
Marjoja poskeen ja jalat lämpöisiksi
Ennaltaehkäisyssä kotimaiset marjat ovat luontaisterapeutti Tuula Vakkilan ykkösehdotus. Niitähän toivottavasti löytyy joka kodin pakasteesta. Hän suosittelee kokeilemaan myös vyöhyketerapiaa.
- Vyöhyketerapiasta on apua. Jos flunssa tai kuume on päällä silloin käsittelyyn ei voi ottaa koko kehoa, koska silloin tauti lähtee leviämään. Flunssaisesta ihmisestä käsitellään vain puhdistavia kohtia ja kohtia, jotka tuovat lämpöä. Flunssassa paksusuoli on hyvä tyhjentää ja lämmittää varpaat ja jalkapohjat. Kotikonsteilla jalkapohjat voi lämmittää mm. harjaamalla varpaita kynsiharjalla, neuvoo Vakkila Luontaishoitola Kirlasta Seinäjoelta. - Jaloista lämpö parhaiten leviää koko kehoon.
- Sitten on hyvä ottaa inkivääriteetä hunajan kanssa. Se pitää koko kehon lämpimänä. Kamomillatee tepsii myös, vakuuttaa Vakkila.
Valkosipuli, inkivääritee ja minttuöljy
Tukkoiseen nenään voi asettaa myös pumpulin sisällä olevan valkosipulin kynnen tai tiputtaa minttuöljyä.
- Jos minttuöljyä laittaa sieraimiin, se aukaisee kaikki röörit. Töhnä alkaa tulla ulos, kuvaa Vakkila.
- Äänenkäheyteen auttavat pihlajanmarjat ja mausteista kardemumma. Aasiassa kardemummaa käytetään lääkkeenä, kertoo Vakkila.