Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 12 vuotta vanha

Joka kolmas mies syyllistynyt raiskaukseen Etelä-Afrikassa

Tuoreen tutkimuksen mukaan useampi kuin joka kolmas eteläafrikkalainen mies tunnustaa syyllistyneensä raiskaukseen jossakin vaiheessa elämäänsä. Hallituksen rahoittama tutkimus tehtiin väkirikkaassa Gautengin maakunnassa, jossa sijaitsevat muun muassa hallinnollinen pääkaupunki Pretoria ja Johannesburg.

Avaa Yle-sovelluksessa

Tutkimukseen haastatelluista miehistä 37,4 prosenttia myönsi raiskanneensa. 25,3 prosenttia haastatelluista naisista kertoi joutuneensa raiskatuksi. Vain 25 prosenttia seksuaalirikoksista oli ilmoitettu poliisille.

Viime vuonna tehdyssä valtakunnallisessa tutkimuksessa useampi kuin joka neljäs mies tunnusti syyllistyneensä raiskaukseen.

- Aiemman tutkimuksen lukema oli niin korkea, ettemme olisi uskoneet sen voivan olla enää korkeampi, uusimman tutkimuksen teossa mukana ollut Rachel Jewkes kommentoi tulosta.

78,3 prosenttia miehistä sanoi syyllistyneensä elämänsä aikana naisiin kohdistuneeseen väkivaltaan ja yli puolet naisista sanoi joutuneensa väkivallan uhriksi.

Tutkimukseen osallistui 487 miestä ja 511 naista. Haastatelluista 90 prosenttia oli mustia ja kymmenen prosenttia valkoisia. Otos vastaa maakunnan väestöjakaumaa.

Suosittelemme sinulle