Hyppää sisältöön

Edmontonin suurlupaus kaatoi Coloradon viime hetkillä

Viime kesän ykkösvaraus Taylor Hall nousi jääkiekkoliiga NHL:n päivän ainoan ottelun ratkaisijaksi. Edmontonin Hall iski Coloradoa vastaan ottelun voittomaalin Jordan Eberlen esityöstä vain 29 sekuntia ennen kolmannen erän päätöstä, kun Oilers kaatoi kiitospäivän pelissä Avalanchen 3-2. Kotivoitto oli nuorelle Edmontonin ryhmälle ensimmäinen sitten lokakuun alun.

Taylor Hall.
Kuva: YLE

Edellisen kerran 10. lokakuuta kotikaukalossaan voittanut Edmonton sai otteluun mainion lähdön, kun Gilbert Brule ja Andrew Cogliano repäisivät Oilersin 2-0-johtoon jo vajaan neljän minuutin pelin jälkeen.

Viidestä viime ottelustaan neljä voittanut Colorado tuli kuitenkin tasoihin. Tulokaspuolustaja Kevin Shattenrink kavensi ja Matt Duchene kuittasi tilanteeksi 2-2. Edmontonissa odoteltiin jo jatkoaikaa, mutta tulokasduo Jordan Eberle-Taylor Hall iskikin ratkaisun.

Eberle vei kiekon syvälle Coloradon alueelle, kiersi maalin, karisti kannoiltaan puolustajat ja tarjoili nappisyötön maalinkulmalle, josta Hall nosti voittomaalin. Osuma oli Hallille kauden viides ja samalla uran ensimmäinen NHL-voittomaali.

Huomionarvoista ottelussa oli myös se, että aikanaan Ottawassa loistanut maalivahti Martin Gerber pelasi ensimmäisen NHL-pelinsä yli puoleen vuoteen. Edmonton kutsui alkukauden AHL:ssä pelanneen Gerberin ylös, kun ykkösvahti Nikolai Habibulin loukkaantui.

Edmonton katkaisi kuuden ottelun kotitappioputkensa, mutta silti se ryömii vielä läntisen konferenssin pohjalla.

Suosittelemme sinulle