Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Joensuu löi alkutahdit - Islanders voitti vihdoin

New York Islanders katkaisi peräti 14 ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa jääkiekkoliiga NHL:ssä lyömällä New Jersey Devilsin 2-0. Alkutahdit voitolle löi kauden avausmaalinsa NHL:ssä viimeistellyt Jesse Joensuu.

Jesse Joensuu kuvassa
Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

Toista viikkoaan NHL:ssä pelaava Joensuu avasi maalihanat jo ajassa 1.32. Tanskalaishyökkääjä Frans Nielsen tarjoili, ja lähes 12 minuuttia pelannut Ässien kasvatti täräytti suoraan syötöstä kauden avausmaalinsa. Joensuun NHL-uralla maali oli kolmas 22 ottelussa.

23-vuotias hyökkääjä nostettiin ylös lähes välittömästi sen jälkeen, kun Jack Capuano nimitettiin väliaikaiseksi päävalmentajaksi. Capuano on valmentanut Joensuuta reilut kaksi kautta farmijoukkue Bridgeportissa, missä Joensuu kohosi apukapteeniksi. Vastuuta ei ole tullut ylhäällä liiaksi, mutta maali tuli tärkeään paikkaan.

Toisessa erässä Rob Schremp lisäsi johtoa, ja lopusta piti huolen maalivahti Rick DiPietro. New Jersey ei onnistunut ohittamaan 29 kertaa torjunutta yhdysvaltalaismaalivahtia, ja Islanders otti ensimmäisen voittonsa reiluun kuukauteen. Capuanolle voitto oli NHL-uran ensimmäinen viidennessä ottelussa.

Suosittelemme