Hyppää sisältöön

Yrttivoilla täytettyjä broilerinkoipia ja feta-juureksia

Tällä kertaa pn pääruuan vuoro. Anun reseptillä valmistuu yrttivoilla täytettyjä broilerin koipia. Lisukkeeksi sopii mainiosti feta-juurekset. Maustevoi kannattaa tehdä hyvissä ajoin, että se ehtii jähmettyä kunnolla ennen ruokailua.

Yrttivoilla täytettyjä broilerinkoipia ja feta-juureksia
Kuva: YLE

Ohje on neljälle henkilölle.

Maustevoi:

200g voita

4 rkl lehtipersiljaa

3 rkl tuoretta oreganoa

3 rkl tuoretta minttua

1 rkl raastettua sitruunan kuorta

1-2 tl kuivattua chiliä

1 valkosipulinkynsi murskattuna

1 tl suolaa

mustapippuria

Broilerit:

broilerinkoipireisiä 4 kpl

mustapippuria

suolaa

Sekoita pehmeään voihin kaikki maustevoin ainekset. Tee voista tuorekelmuun ohuita pötköjä, pakasta. Broileri on helpompi täyttä kylmällä voilla.

Saksi nahka ja jänteet broilerin nilkan ympäriltä. Etene varovasti luuta myöten niin että saat tehtyä maustevoille onkalon lihan ja luun väliin. Tee saksilla koipireiden " taipeeseen" pieni viilto ja saksi reisilihaan voille tilaa.

Leikkaa jähmettyneestä maustevoista sopivan kokoisia siivuja jolla täytät lihan.

Sivele maustevoita vielä koipireisien pintaan, ripottele pintaan hieman suolaa ja mustapippuria.

Asettele linnunkoivet juureksien päällä vuokaan. Paista uunissa 180 asteeessa reilu tunti.

Feta-juurekset

1 munakoiso

3-4 naurista

1 palsternakka

2 isoa porkkanaa

4-5 maa-artisokkaa

4 pientä keltasipulia

2 isoa valkosipulin kynttä

1 dl kalamataoliiveja

300 g munakoisoa

4 tomaattia

mustapippuria ja suolaa

2 rkl punaviinietikkaa

1 tl kuivattua rosmariinia / 1 rkl tuoretta

2 tl kuivattua timjamia / 2 rkl tuoretta

1 rkl öljyä

2 tl hunajaa

200 g fetajuustoa

Pilko munakoiso, siirrä kulhoon ja ripottele päälle suolaa. Anna hikoilla 30 minuuttia.

Kuori maa-artisokat ja nosta vesikulhoon, purista päälle vielä hieman sitruunamehua. Näin maa-artisokat eivät tummu.

Pilko juurekset isohkoiksi kuutioksi. Puolita tomaatit ja sipulit. Mäjäytä valkosipulinkynsiä veitsen lappeella. Sekoita aineksista juurekset ja sipulit laakeaan uunivuokaan. Mausta.

Nosta päälle voilla täytetyt broilerinkoivet.

Paista uunissa 180 asteessa reilu tunti. Kääntele välillä juureksia ja valele broilereita vuoan pohjalle valuneella voisulalla.

Kuivaa munakoisot ja paista nopeasti öljyssä kuumalla pannulla.

Lisää uunivuokaan kypsentämisen loppuvaiheilla murustettu feta, oliivit, paistettu munakoiso ja tomaatinlohkot.

Kypsennä vielä niin että feta hieman ruskistuu ja tomaatit lämpenevät. Ne eivät saa pehmentyä liikaa.

Ohje: Anu Brask

Suosittelemme sinulle