Ohje on neljälle henkilölle.
Maustevoi:
200g voita
4 rkl lehtipersiljaa
3 rkl tuoretta oreganoa
3 rkl tuoretta minttua
1 rkl raastettua sitruunan kuorta
1-2 tl kuivattua chiliä
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 tl suolaa
mustapippuria
Broilerit:
broilerinkoipireisiä 4 kpl
mustapippuria
suolaa
Sekoita pehmeään voihin kaikki maustevoin ainekset. Tee voista tuorekelmuun ohuita pötköjä, pakasta. Broileri on helpompi täyttä kylmällä voilla.
Saksi nahka ja jänteet broilerin nilkan ympäriltä. Etene varovasti luuta myöten niin että saat tehtyä maustevoille onkalon lihan ja luun väliin. Tee saksilla koipireiden " taipeeseen" pieni viilto ja saksi reisilihaan voille tilaa.
Leikkaa jähmettyneestä maustevoista sopivan kokoisia siivuja jolla täytät lihan.
Sivele maustevoita vielä koipireisien pintaan, ripottele pintaan hieman suolaa ja mustapippuria.
Asettele linnunkoivet juureksien päällä vuokaan. Paista uunissa 180 asteeessa reilu tunti.
Feta-juurekset
1 munakoiso
3-4 naurista
1 palsternakka
2 isoa porkkanaa
4-5 maa-artisokkaa
4 pientä keltasipulia
2 isoa valkosipulin kynttä
1 dl kalamataoliiveja
300 g munakoisoa
4 tomaattia
mustapippuria ja suolaa
2 rkl punaviinietikkaa
1 tl kuivattua rosmariinia / 1 rkl tuoretta
2 tl kuivattua timjamia / 2 rkl tuoretta
1 rkl öljyä
2 tl hunajaa
200 g fetajuustoa
Pilko munakoiso, siirrä kulhoon ja ripottele päälle suolaa. Anna hikoilla 30 minuuttia.
Kuori maa-artisokat ja nosta vesikulhoon, purista päälle vielä hieman sitruunamehua. Näin maa-artisokat eivät tummu.
Pilko juurekset isohkoiksi kuutioksi. Puolita tomaatit ja sipulit. Mäjäytä valkosipulinkynsiä veitsen lappeella. Sekoita aineksista juurekset ja sipulit laakeaan uunivuokaan. Mausta.
Nosta päälle voilla täytetyt broilerinkoivet.
Paista uunissa 180 asteessa reilu tunti. Kääntele välillä juureksia ja valele broilereita vuoan pohjalle valuneella voisulalla.
Kuivaa munakoisot ja paista nopeasti öljyssä kuumalla pannulla.
Lisää uunivuokaan kypsentämisen loppuvaiheilla murustettu feta, oliivit, paistettu munakoiso ja tomaatinlohkot.
Kypsennä vielä niin että feta hieman ruskistuu ja tomaatit lämpenevät. Ne eivät saa pehmentyä liikaa.
Ohje: Anu Brask