Hyppää sisältöön

Puolalainen juomatölkkitehdas nousee Hämeenlinnaan

Puolalainen juoma- ja säilykepurkkeja valmistava yritys Can-Pack tulee Suomeen ja perustaa juomatölkkitehtaan. Tölkkitehdas työllistää ensin 150 henkeä ja jatkossa vielä 100 lisää.

Hämeenlinnassa valmistuu kohta tölkkejä poikineen kun tölkkijätti Can-Pack avaa tehtaan Moreenin teollisuusalueelle. Kuva: Brand X Pictures / Steven Allen

Hämeenlinnaan tulee 150 teollisen alan työpaikkaa, kun puolalainen juoma- ja säilykepurkkeja valmistava yritys Can-Pack S.A perustaa Moreenin teollisuusalueelle juomatölkkitehtaan.

Yhtiön on tehnyt kaupat runsaan 4,5 hehtaarin suuruisesta tontista, jolle se aikoo rakentaa noin 15 000 neliön suuruisen juomatölkikitehtaan. Rakennustyöt alkavat keväällä 2011.

Alkuun tehdas työllistäisi noin 150 henkilöä ja mahdollinen toinen linja lisäksi noin 100 henkilöä. Tehdas pitäisi pyöriä keväällä 2012.

- Tämä vääntö oli kaikkien neuvottelujen äiti, huokaa Kehittämiskeskus Oy Hämeen yrityspalvelupäällikkö Ari Räsänen. Hänen mukaansa Hämeenlinna voitti kisan sijoituspaikasta logistisen sijainnin, alueen rakennettavuuden ja Moreenissa jo sijaitsevien yritysten ansiosta.

Yhtiön edustajat kertovat myöhemmin, miksi tölkkitehdas kannatti sijoittaa juuri Suomeen. Yhtiöllä ei tehtaita muualla Pohjoismaissa.

Can-Pack S.A:n liikevaihto on on noin miljardi dollaria ja se on alansa suurimpia toimijoita. Maailmanlaajuisesti yhtiö työllistää noin 3 100 ihmistä.

Hämeenlinnan kaupungin, Kehittämiskeskus Oy Hämeen ja Can-Pack S.A:n välisiä neuvotteluja on käyty viime huhtikuusta saakka.

Suosittelemme sinulle