Hyppää sisältöön

Supo: Terrori-iskulla ei yhteyksiä Suomeen - tarkkailussa kourallinen henkilöitä

Suomen suojelupoliisi seuraa Ruotsin poliisin tutkimuksia Tukholman eilisestä itsemurha-iskusta. Suojelupoliisin turvallisuusyksikön päällikkö Kari Harju sanoo, että ainakaan toistaiseksi ei ole viitteitä siitä, että iskulla olisi yhteyksiä Suomeen.

Suojelupoliisi -kyltti talon seinässä.
Supo tarkkailee jatkuvasti pientä joukkoa ihmisiä, joilla katsotaan olevan epäilyttäviä yhteyksiä.

Harjun mukaan Suomen valmiustilaa terroriuhan suhteen ei ole syytä korottaa Tukholman tapahtumien vuoksi. Valmiustila pidetään normaalina, koska terrori-iskun mahdollisuutta ei ole syytä pitää todennäköisenä Suomessa, sanoo Harju.

Supon ylitarjastaja Tuomas Portaankorva kertoo , että Suomessa on kourallinen henkilöitä, joiden yhteydet ovat sen verran huolestuttavia, että niitä on syytä tarkkailla ja analysoida tarkemmin. Suomeen ei kuitenkaan kohdistu uhkaa, eikä matkustamista tarvitse arvioida uudelleen.

Ruotsissa on voimassa kohotettu valmius terroritekojen varalta. Myöskään Ruotsissa ei ole eilisen iskun vuoksi korotettu valmiutta entisestään.

Valtioneuvoston tilannekeskus on seurannut Tukholman tapahtumia tiiviisti ensi tiedoista lähtien ja hallitus on pidetty asiasta informoituna, sanoo valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Timo Härkönen.

Tilannekeskus on ollut yhteyksissä Ruotsin viranomaisiin, mutta mitään suoranaisia toimenpiteitä ei Härkösen mukaan Suomessa ole suunnitteilla.

Suosittelemme sinulle