Hyppää sisältöön

Vihreät vaaleihin Suomen leijonalla - tunnuslause tarkistettu lakimiehellä

Vihreät avasivat sunnuntaina eduskuntavaalikampanjansa. Vihreät ovat valinneet kevään eduskuntavaaleissa kampanjatunnuksekseen Suomen leijonan. Valkoinen leijona on vihreällä pohjalla. Tunnuslauseena on "uusi Suomi".

Kuva: Vihreät / YLE Uutiset Grafiikka

Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki sanoo tunnuksen olevan "uuden Suomen leijona", joka puolustaa isänmaan luontoarvoja ja jokaisen ihmisen oikeutta elää tasa-arvoisena sellaisena kuin on.

- Uudessa Suomessa vastaukset eivät löydy sisäänpäin käpertymisestä ja vanhoissa ajoissa roikkumisesta, Sinnemäki sanoo.

Sinnemäen mukaan vihreiden vaalikampanja rakentuu talouden, suvaitsevaisuuden ja ympäristön varaan.

Uusi Suomi -tavaramerkin omistaja ja verkkolehteä kustantava Niklas Herlin kirjoittaa blogissaan vihreiden käyttävän nimeä ilman lupaa. Herlin toteaa, että nimen omistaa Uusi Suomi oy.

- Haluan tässä yhteydessä korostaa, että Vihreä puolue käyttää rekisteröityä nimeä kaikkien lakien vastaisesti. Ja toivottavasti maksaa laskunsa luvattomasta tavaramerkin käytöstä aikanaan.

"Tarkistettu lakimiehellä"

Vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi korostaa, että vihreät eivät puhu erisnimestä Uusi Suomi, vaan tunnuslausella tarkoitetaan uutta Suomea, joka on adjektiivi. Laturin mukaan tällä alleviivataan, että Suomi on tienhaarassa uuden ja vanhan Suomen välillä.

Syytöksiin tavaramerkin väärinkäytöstä Laturilla on ytimekäs vastaus.

- Tämä on tarkistettu lakimiehellä. Tässä ei ole rikkomuksesta kyse.

Laturi huomauttaa, että vihreiden tarkoitus ei ole ollut herättää pahaa mieltä, ja he pitävät Uutta Suomea hyvänä verkkomediana ja hyvänä mediana ylipäätään.

Suosittelemme sinulle