Hyppää sisältöön

Ylen HD-kanavahanke etenee

Yleisradio suunnittelee oman teräväpiirto- eli HD-kanavan avaamista. Ylen hallintoneuvosto päätti tiistaina kokouksessaan aloittaa asiasta ennakkoarviointimenettelyn.

Teräväpiirtotelevisioita
Kuva: YLE

Ennakkoarvioinnissa selvitetään, mikä Ylen uusien palveluiden julkisen palvelun arvo on. Siinä arvioidaan myös uuden palvelun vaikutukset markkinoihin eli vääristääkö palvelu kilpailua. Ennakkoarviointi tehdään nyt ensimmäistä kertaa.

Jos uusi HD-kanava hyväksytään ennakkoarvioinnissa, teräväpiirtolähetykset voidaan käynnistää jo ensi vuoden aikana, sanoo Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok.).

Ylen teräväpiirtokanavalle ei tulisi omaa sisältöä, vaan sen sisältö koostuisi TV1:n ja TV2:n tarjonnasta. Sasin mukaan kanavalla voitaisiin lähettää ainakin uutisia, joitain kotimaisia sarjoja ja ehkä lähitulevaisuudessa myös urheilua. Lähetysaika olisi päivittäin kello 17 - 22. Asiakkaille kanava olisi maksuton.

Sasin mukaan aikanaan tulee myös arvioitavaksi, olisiko kaikilla Ylen kanavilla mahdollista siirtyä teräväpiirtolähetyksiin vuonna 2016. Teräväpiirtolähetyksiä ei voi katsella tavallisella digi-tv:llä, vaan siihen tarvitaan teräväpiirtovastaanotin.

Suosittelemme sinulle