Hyppää sisältöön

Myrsky tuhosi leirintäalueen Keski-Suomessa, kolme loukkaantui

Myrsky on tehnyt pahaa tuhoa Uuraisilla Hietasaaren leirintäalueella. Suuri määrä puita on kaatunut mökkien ja asuntovaunujen päälle ja ainakin yksi ihminen jäi kaatuneen puun alle. Loukkaantuneita on yhteensä kolme. Meteorologin arvion mukaan kyseessä oli trombi tai syöksyvirtaus.

Myrskytuulen kaatama asuntovaunu
Kuva: Matti Huutonen / Yle

Loukkaantuneista kaksi on miehiä ja yksi nainen. Loukkaantuneet vietiin Keski-Suomen keskussairaalaan. Sairaalalähteiden mukaan heistä kenelläkään ei ole vakavia vammoja.

Vaikeiden kulkuyhteyksien takia loukkaantuneet jouduttiin kuljettamaan onnettomuuspaikalta veneellä Kyynämöistenjärven yli. Raivaustöiden odotettiin jatkuvan onnettomuuspaikalla myöhäisiltaan asti.

"Alueella vallitsee kaaos"

Leirintäalueella oli myrskyn iskiessä 35 asukasta ja 100 asuntovaunua, joista osa oli säilytyksessä. Leirintäalueen isännän Veijo Kämäräisen mukaan alueella vallitsee kaaos.

- Tämä on karmean näköistä. Vaunut ovat ylösalaisin ja autot rikki, kertoo Kämäräinen.

Pelastusviranomaisten mukaan myrsky tuhosi noin 50 asuntovaunua. Paikalla olleen silminnäkijän mukaan tuuli lennätti useampaa asuntovaunua ilmassa.

- Ainakin yksi asuntovaunu pyörähti ilmassa ympäri. En tiedä, kuinka pahasti siinä vaunussa olleet loukkaantuivat, paikalta tavoitettu Hietasaari-toimikunnan puheenjohtaja Mikko Niemi kertoo.

Paikalla on myös Ylen meteorologi Matti Huutonen, jonka mukaan leirintäalueen yli pyyhkäissyt myrsky oli joko syöksyvirtaus tai trombi.

- On täällä aikamoiset tuhon jäljet, arviolta puolen kilometrin levyydeltä ja parin kilometrin matkalta on kaatunut merkittävä osa mäntykankaisesta puustosta. Täällä on ambulansseja pari kappaletta ja palokunnan autoja, kuvailee Huutonen.

Suosittelemme sinulle