Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Itä-Länsi pelataan ensi vuonna Helsingissä

Pesäpalloliiton johtokunta ja Superpesiksen hallitus ovat tehneet päätöksen vuoden 2010 Itä-Länsi -ottelujen pelipaikkakunnasta. Arvo-ottelutapahtuma palaa 23 vuoden tauon jälkeen Helsinkiin.

Avaa Yle-sovelluksessa

Itä ja Länsi kohtaavat Finnair Stadiumilla 2.-4. heinäkuuta. Viimeksi miesten arvo-ottelu pelattiin Helsingin Olympiastadionilla vuonna 1987.

- Huippupesäpallon strategian mukaisesti kansallispeli halutaan tuoda myös Helsinkiin. Olen iloinen siitä, että ”stadilaiset” pääsevät seuraamaan valtakunnan parhaiden pesäpalloilijoiden edesottamuksia, kun superpesisjoukkuetta ei pääkaupungissa vielä ole. Samalla annamme medialle, yhteistyökumppaneille ja muille sidosryhmille uudenlaisen mahdollisuuden osallistua tapahtumaan, Superpesis Oy:n toimitusjohtaja Juha Tikkanen toteaa.

460-vuotisjuhlia 2010 viettävän Helsingin liikuntajohtaja Anssi Rauramo on erittäin iloinen pesäpalloliikkeen tekemästä päätöksestä.

- Upeaa, että pesäpallo ja Itä-Länsi palaavat pitkästä aikaa Helsinkiin. Tämä on yksi tärkeimmistä tapahtumista kaupungissamme tulevana vuonna.

Pesäpallon ensimmäinen Itä-Länsi pelattiin Helsingin Hesperian kentällä 1932. Ainoastaan sotavuodet ovat kolmesti katkaisseet jokavuotisen perinteen, joten ensi kesänä on vuorossa 76. miesten kamppailu. Naiset pelaavat 50. juhlaottelunsa.

Suosittelemme