Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Taantuma ei pure Tamminäyttelyä

Kajaanin Pallohallissa ensi viikonloppuna pidettävään kaikkien rotujen kansainväliseen koiranäyttelyyn on ilmoitettu lähes 3700 koiraa, mikä on uusi osallistujaennätys. Edellinen ennätys tehtiin vuonna 2008, jolloin näyttelyyn osallistui reilut 3600 koiraa.

Kuvassa valkoinenpaimenkoira Figo. Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

Kaikkein eniten näyttelyyn on ilmoitettu kultaisia noutajia, yhteensä 127 koiraa. Erikoisen paljon osanottajia ovat keränneet myös ranskanbulldogit, joita Tamminäyttelyyn on tulossa lähes 50 yksilöä. Rotuharvinaisuuksia tällä kertaa edustavat esimerkiksi pystykorvien ryhmään kuuluvat hälleforsinkoira ja kai sekä ajavien koirien ryhmään kuuluva kreikanajokoira.

Kotimaisten tuomareiden lisäksi tuomarivieraita saapuu Virosta, Latviasta, Liettuasta, Italiasta, Saksasta, Kroatiasta, Sloveniasta, Portugalista ja Maltalta. Tuomareiden matkajärjestelyt ovat aiheuttaneet Tamminäyttelyn näyttelytoimikunnalle melkoisesti järjestelyjä, sillä Kajaaniin ei lennä iltakonetta perjantaina eikä Kajaanista lähde iltakonetta sunnuntaina.

- Näin ollen tuomareita joudutaan hakemaan sekä Oulun että Kuopion lentokentiltä ja kuljettamaan heitä myös takaisin paluulennoille, kertoo näyttelytoimikunnan puheenjohtaja Kristina Peltokallio.

Tamminäyttelyssä ahkeroi noin 300 talkoolaista sekä yli 80 Kainuun ammattiopiston Seppälän luonnonvara-alan opiskelijaa.

Lauantai-iltana, varsinaisen näyttelyn jälkeen, Pallohallin valloittavat agilitykisaajat. Kainuun Seurakoira- ja Terrierikerhon järjestämiin agilitykilpailuihin tulossa on yli sata osanottajaa.

Suosittelemme