Hyppää sisältöön

Safina ja Williams loppuotteluun Australiassa

Venäjän Dinara Safina ja USA:n Serena Williams kohtaavat Australian avoimen tennisturnauksen naisten loppuottelussa. Williams voitti välierässä Jelena Dementjevan 6-3, 6-4. Safina kukisti Vera Zvonarevan 6-3, 7-6(7-4).

Loppuottelussa on lisäpanoksena se, että ottelun voittaja nousee maailmanlistan ykköseksi. Nykyinen ykkönen Jelena Jankovic hävisi Melbournessa 4. kierroksella.

Melbournea koetteleva helleaalto jatkuu. Lämpötila nousi 44 asteeseen ja päivän ottelut pelattiin katon alla.

Serena Williams on aiemmin pelannut Australian avointen finaalissa vuosina 2003, 2005 ja 2007 ja voittanut finaalin joka kerta.

Dementjeva aloitti kauden loistavasti. Hän voitti Aucklandin ja Sydneyn turnaukset ja oli 15 ottelun voittoputkessa, joka nyt katkesi.

Williams mursi Dementjevan syötön avauserän kahdeksannessa pelissä ja syötti erän itselleen.

Dementjeva siityi toisen erän alussa 3-0 -johtoon. Williamsin tapoihin ei kuitenkaan kuulu antaa periksi. Häntä auttoi myös Dementjevan vanha ongelma, kaksoisvirheiden ilmestyminen tärkeillä hetkillä.

Williams nousi tasoihin ja mursi Dementjevan syötön tilanteessa 4-4. Sen jälkeen amerikkalainen syötti varmasti itsensä loppuotteluun.

- On hienoa olla finaalissa. En välitä siitä, kuka tulee vastaan, Williams sanoi ottelun jälkeen.

- Toivottavasti pelaan perjantaina nelinpelin finaalissa, Williams vastasi, kun häneltä kysyttiin, miten hän aikoo valmistautua lauantain finaaliin.

- Se oli hyvä ottelu. Serena pelasi todella hyvin. Ehkä en ollut tarpeeksi aggressiivinen, Dementjeva totesi.

Safinan ja Zvonarevan ottelussa palloa lyötiin kovaa. Zvonareva oli erinomaisessa kunnossa viime vuoden lopussa ja eteni myös Melbournessa vakuuttavasti ennen välierää.

Safina puolestaan oli muutaman kerran vaikeuksissa aiemmissa otteluissaan. Zvonarevaa vastaan Safina oli kuitenkin vahvempi ratkaisevissa tilanteissa.

Safina ei ole koskaan voittanut Grand Slam -turnausta. Hän oli viime vuonna Ranskan avointen finaalissa, jossa hävisi Ana Ivanovicille.

- Pienestä pitäen unelmani on ollut tulla maailman ykköseksi. On uskomatonta pelata Serenaa vastaan ja taistella ykköspaikasta.

Safinan veli Marat Safin voitti Australian avoimet vuonna 2005.

- On hienoa, että seuraan hänen jalanjälkiään, koska hän oli minun idolini ja on vieläkin, Safina sanoi.

Suosittelemme sinulle