Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Näkökulma: Markku Maailmanmestari - ketä kiinnostaa?

Ei näkynyt torvisoittokuntaa Helsinki-Vantaan lentokentällä. Ei sen koommin onnittelukomiteaa, kukkapuskia, puheita tai hurraa -huutoja, kun tuorein suomalainen maailmanmestari laskeutui maanantai-iltana edustamansa isänmaan kamaralle.

Avaa Yle-sovelluksessa

Mestari Markku Koskea oli vastassa vain yksi yksinäinen Yleisradion reportteri ja printtipuolelta nuortenlehden toimittaja. Ai mikä Markku? No, lumilautailun MM-kisoissa big air -hyppyjen kultamitalin lauantaina kaulaansa ansainnut hyppytaituri tietenkin!

Lumilautailun arvostus kävi kyllä allekirjoittaneellekin selväksi rivien välistä jo paluukoneessa. Euroopan mestarista, Laura Lepistöstä, oli Sanomien iltapäivälehdessä yhdeksän sivun erikoispaketti. Maailmanmestari Koskesta puolestaan kahden palstan pikkukuva, pätkällä kuvatekstiä varustettuna.

Maajoukkuekaverit heittivät herjana toiveita, että Lepistön sijaan koko keskiaukeaman fanijulisteessa olisi poseerannut Koski. Eipä kuitenkaan poustaillut.

Penkkirivien välistä oli helppo lukea myös maajoukkuetovereiden ajatukset. Kyllä tämäkin mestari olisi julisteensa ansainnut.

Ennen Pekingin olympiakisoja ammunta oli monen mielestä ainoastaan lehmien hommaa. Niin vain vuoden 2008 parhaaksi suomalaisurheilijaksi ja kansallissankariksi täräytti itsensä ampumaurheilija Satu Mäkelä-Nummela.

Markku Koskea ei valita vuoden 2009 suomalaisurheilijaksi. Siitä voin lyödä vetoa jo nyt. Vuoden Markku -äänestyksessä hän kuitenkin tulee varmasti olemaan kovilla?

Täytyy muistaa, että lumilautailu on kuitenkin olympialaji ja ensi vuonna on jälleen edessä olympiatalvi. Markku Koski otti pronssia Torinosta 2006.

Pikkulajin arvostus saattaa olla kiinni yhdestä onnistuneesta laukauksesta, tai yhdestä pystyyn jääneestä runista lumikourussa. Katsellaan ja kuulostellaan, mikä on meininki Helsinki-Vantaalla reilun vuoden kuluttua tähän aikaan.. Ketä kiinnostaa lumilautailijat, Yleisradion lisäksi?

Inka Henelius

Kirjoittaja on YLE Urheilun toimittaja

Suosittelemme sinulle