Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Spezza: Viime vuodesta jäi kitkerä maku

Kanadan ykkösketjun sentteri Jason Spezza myöntää, että jääkiekon MM-kisojen sunnuntaiseen finaaliin ei ole vaikeuksia motivoitua. Kanada kohtaa loppuottelussa Venäjän, joka kaatoi Kanadan vuosi sitten finaalissa jatkoajalla, vieläpä Kanadan omalla maaperällä.

Avaa Yle-sovelluksessa

- Viime vuodesta jäi kitkerä maku, ja toivottavasti pystymme hyödyntämään sitä motivoitumisessa tänä vuonna, turnauksen kahdeksassa ottelussa tehot 6+4=10 iskenyt Spezza totesi.

- Olemme parantaneet peli peliltä. Meidän vaikeutemme on aina se, että emme tunne entuudestaan toisiamme mitenkään hyvin. Kun turnaus etenee, kaikki oppivat luottamaan paremmin toisiinsa. Nyt edessä on enää finaali, ja olemme jo lähellä sitä joukkuetta, joka haluamme olla.

Kanada selviytyi loppuotteluun kuudennen kerran edellisen seitsemän vuoden aikana kaatamalla Ruotsin välierässä maalein 3-1. Spezza kiitteli joukkueen järkevää ja tehokasta esitystä.

- Otimme pelin haltuun toisessa erässä, jossa saimme pari peräkkäistä maalia. Ylivoimamme toimi jälleen mallikkaasti, ja olimme terävinä harvoilla maalipaikoillamme. Se on tärkeää momentumin kannalta. Kolmannessa erässä maalivahtimme (Dwayne Roloson) pelasi mainiosti, ja pystyimme pitämään johtomme, Ottawaa edustava Spezza niputti välierän.

Suosittelemme