Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Heikkilä: Säännöt eivät koske KHL-ykkössuosikkia

Venäjällä jo useamman kauden viihtynyt Kari Heikkilä näkee jääkiekon KHL-liigassa vielä joitain epäkohtia, vaikka pitääkin sarjaa melko toimivana. Suurin epäkohta liittyy palkkakattoon, joka ei Heikkilän mukaan koske kaikkia joukkueita.

Avaa Yle-sovelluksessa

- Palkkakatot ja tällaiset eivät koske kaikkia täällä. (Salavat Julajev) Ufalla täyttyy palkkakatto jo ykkösketjulla, ja kaikki muut ketjut menevät sen yläpuolelle. Nämäkään eivät pelaa millään pikkupalkalla, Heikkilä sivaltaa viitaten muun muassa Aleksander Raduloviin sekä kesällä NHL:stä saapuneisiin Dimitri Kalininiin ja Viktor Kozloviin.

- Ufa on satsannut paljon. (Venäjän maajoukkueluotsi Vjatseslav) Bykov meni sinne valmentajaksi, ja on mielenkiintoista katsoa, miten se lähtee toimimaan. Pelaajalista on kuitenkin valtava.

Suurimmaksi mestarisuosikiksi nostetun Ufan vahvistumiseen löytyy syy viime keväältä. Runkosarjan voittanut joukkue kärsi shokkitappion heti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella runkosarjassa alisuorittaneelle Avangard Omskille. Ufa ei suinkaan ole ainoa vahvistunut joukkue.

- Muutamat joukkueet ovat satsanneet kovasti tähän kauteen. Ufa, Magnitogorsk, Kazan ja etenkin Pietarin SKA ovat hankkineet paljon pelaajia. Gazpromin joukkueet ovat lyöneet eniten rahaa pöytään, Kärpät Suomen mestariksi keväällä 2004 valmentanut Heikkilä näkee.

- On kuitenkin muistettava, että eivät nekään joka peliä voita. Aina tulee jollekin ongelmia, eikä sekään ihan helppo tilanne ole pitää koko joukkuetta pitkän kauden ajan tyytyväisenä, jos viitosketjussa on maajoukkuemiehiä.

Myös Venäjän Superliigan viimeiseksi jääneellä kaudella 2007-2008 Lokomotivin hopealle valmentanut Heikkilä ei ole saanut nauttia saman luokan vahvistuksista kuin Uralin öljyseurojen päävalmentajat. Lokomotiv ei ole lähtenyt aivan kaikista kovimpaan kilpavarusteluun mukaan.

- Se on (talous)kriisinkin sanelema juttu: meidän presidenttimme on aika tarkka budjetista. Meillä sellainen sana (budjetti) on täällä, toisin kuin monessa muussa paikassa, Heikkilä kuittaa Uralin suuntaan.

- Olemme vahvempia kuin viime kaudella, mutta muutkin joukkueet ovat. Se tekee tästä kilpailutilanteesta jonkin verran arvoituksellisen. NHL:stä on myös tullut kovia nimiä, jopa supertähtiä. Mielestäni jokainen joukkue on vahvistunut viime kaudesta.

- Mestaruuden voittaminen - tai edes finaaliin pääsy - ei ole helppoa. Koko ajan pitää mennä aivan ylärajoilla, Heikkilä muistuttaa.

Suosittelemme