Hyppää sisältöön

Näin voit auttaa Haitia

Avustusjärjestöt toimittavat hätäapua Haitiin. Parhaiten työtä voi tukea lahjoituksella.

Punaisen ristin työntekijä auttoi maanjäristyksessä loukkaantunutta poikaa Port-au-Princessä eilen. Kuva: Matthew Marek / American Red Cross

Kansainvälinen Punainen Risti etsii ja pelastaa maanjäristyksen uhreja raunioista ja antaa uhreille hätäapua. Suomen Punainen Risti lähettää Haitiin muun muassa liikkuvan klinikan ja avustustyöntekijöitä.

SPR:n Haiti-keräys (siirryt toiseen palveluun)

World Visionilla on 370 avustustyöntekijää Haitissa. Hädänalaisille toimitetaan muun muassa ruoka-, vaate- ja ensiapupakkauksia.

World Visionin Haiti-keräys (siirryt toiseen palveluun)

Plan-järjestöllä on Haitissa yli 140 avustustyöntekijää, jotka aloittivat asukkaiden auttamisen heti järistyksen jälkeen. Plan Suomi tukee erityisesti Haitin lapsia.

Plan Suomen Haiti-keräys (siirryt toiseen palveluun)

Haiti on tämän kevään Yhteisvastuukeräyksen pääkohde. Kirkon ulkomaanapu lähettää Haitiin avustustyöntekijöitä ja hätäapua.

Kirkon ulkomaanavun keräys (siirryt toiseen palveluun)

YK:n lastenjärjestö Unicef kerää rahaa Haitin lapsille. Maanjäristyksen uhreille toimitetaan vettä ja ravintoa sekä heidät toimitetaan turvapaikkoihin.

Unicefin Haiti-keräys (siirryt toiseen palveluun)

Pelastakaa Lapset on käynnistänyt hätäavun Haitilla. Järjestöllä on maassa lähes 170 työntekijää ja heidän tuekseen on matkalla lisää avustustyöntekijöitä. Järjestö aikoo jakaa tarvikepakkauksia perheille ja järjestää turvallisia tiloja lapsille.

Pelastakaa Lapset -järjestön Haiti-keräys (siirryt toiseen palveluun)

Vuodesta 1979 Haitissa toiminut SOS-lapsikyläjärjestö on etujoukoissa auttamassa hätääkärsiviä. Järjestö esimerkiksi tarjoaa järistysalueen lapsille tilapäissuojaa.

SOS-lapsikylän Haiti-keräys (siirryt toiseen palveluun)

Suomen helluntaiseurakuntien lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fida toimittaa humanitaarista apua Haitiin yhteistyössä yhdysvaltalais-eurooppalaisen Convoy of Hope -järjestön kanssa.

Suosittelemme sinulle