Hyppää sisältöön

Television kanavapaikoissa tapahtuu muutoksia

Television kanavapaikoissa tapahtuu muutoksia 2. helmikuuta. YLE Teeman ja Urheilukanavan paikat vaihtuvat. YLE Teema siirtyy kanavapaikalta 9 kanavapaikalle 7 ja Urheilukanava kanavapaikalle 9. Muutos koskee sekä antenni- että kaapelivastaanottoa.

Kaukosäädin kädessä.
Kuva: YLE

Nelosen uusi, ainoastaan kaapelissa näkyvä Liv-kanava tulee kanavapaikalle 8.

Muutoksella kotimainen ohjelmatarjonta ryhmitetään kanavalistan alkupäähän. YLE Teeman uusi kanavapaikka vastaa myös aiempaa paremmin useimpien lehtien ohjelmatietojen listausta.

Kanavapaikkamuutokset edellyttävät useimmilta digisovittimen tai -television katsojilta laitteen uudelleenvirittämistä. Viritystä ei voi tehdä ennalta. Osa digi-tv-vastaanottimista etsii kanavat automaattisesti, jolloin käyttäjän tarvitsee vain käynnistää vastaanottimen kanavahaku. Ohjeet kanavien viritykseen löytyvät laitteen käyttöoppaista

Digitalla, YLEllä ja Nelosella on muutoksen vuoksi myös Digi TV Info -puhelinpalvelu 2. - 16.2. Neuvoja saa numerosta 020 411 7666.

Muutoksesta välitetään tietoa myös tv-kanavilla.

YLEn Teksti-TV:stä ja internet- sivuilta löytyy tietoa kanavien uudelleenvirittämisessä ja muissa digi-tv -asioissa.

YLE Teemalla käyttöön tilaääni

Uuden kanavapaikan myötä Teemalla otetaan käyttöön 5.1-ääni eli tilaääni. Tämä hyödyttää kotiteatteriharrastajia ja muita laadukasta äänenlaatua arvostavia.

Ensimmäinen tilaäänellä lähetettävä ohjelma on tv-sovitus Kansallisteatterin suurta kiinnostusta ja kohuakin herättäneestä Tuntemattomasta sotilaasta.

Suosittelemme sinulle