Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Slummien miljonääri ja Kate Winslet suurimmat Golden Globe -voittajat

Golden Globe -gaala päättyi varhain maanantaiaamuna Suomen aikaa näyttelijätär Kate Winsletin ja Slummien miljonääri -elokuvan suurvoittoihin Kaliforniassa.

Brittiläisen Danny Boylen ohjaama Slummien miljonääri yhdistää Bollywoodin ja Hollywoodin.
Brittiläisen Danny Boylen ohjaama Slummien miljonääri yhdistää Bollywoodin ja Hollywoodin. Kuva: © 2008 Celador Films Ltd and Channel 4 Television / Ishika Mohan
Avaa Yle-sovelluksessa

Intian Mumbaihin sijoittuva Slummien miljonääri valittiin parhaaksi elokuvaksi, ja lisäksi se palkittiin parhaasta ohjauksesta, käsikirjoituksesta ja musiikista. Pienen budjetin yllättäjä pesi ison rahan vastaehdokkaansa, joihin kuuluivat esimerkiksi Benjamin Buttonin ihmeellinen elämä ja Revolutionary Road.

Brittiläinen Kate Winslet nappasi pystit sekä parhaasta naispääosasta että sivuosasta draamaelokuvissa Revolutionary Road ja The Reader. Tämä oli gaalan historian kolmas kerta, kun sama näyttelijä on voittanut kahdessa kategoriassa.

- Tällaista ei kuulu tapahtua, Winslet ihmetteli tiedotusvälineille takahuoneessa.

Odotetusti Heath Ledgeriä kunnioitettiin Kultaisella maapallolla sivuosaroolistaan Batman-elokuvassa Yön ritari. Ledger kuoli vuosi sitten tammikuussa 28-vuotiaana.

The Wrestler sai himotun miespääosapalkinnon Mickey Rourken roolityöstä ikääntyneenä showpainijana. Elokuva sai toisenkin pystin parhaasta musiikkikappaleesta, joka on Bruce Springsteenin käsialaa.

Gaalan parhaaksi komediaksi katsottiin Woody Allenin Vicky Cristina Barcelona.

Televisiopalkinnoista tärkeimmät eli parhaan sarjan arvot menivät draamalle Mad Men ja komedialle 30 Rock.

Filmiteollisuuden ykköspalkinnot eli Oscarit jaetaan ensi kuussa. Kultaiset maapallot ovat tavallisesti antaneet hyvin vihiä tulevista Oscar-voittajista.

Suosittelemme