Maailman talousfoorumissa Davosissa puhuneen Wenin mukaan kriisin taustalla ovat huono makrotalouspolitiikaa ja kestämätön kehitysmalli, jolle on luonteenomaista säästöjen alhainen taso ja korkea kulutus.
Wenin mukaan kriisi on vienyt maailmantalouden pahimpaan tilanteeseen sitten viime vuosisadan suuren laman. Hän kehotti ottamaan nyt kriisistä opikseen ja puuttumaan sen perussyihin.
Pääministeri sanoi Kiinan olevan yhä vakaan ja nopean kehityksen tiellä, vaikka maan talouskasvu hidastuikin 6,8 prosenttiin viime vuoden viimeisellä neljänneksellä. Wenin mukaan maa uskoo kykenevänsä saavuttamaan tänä vuonna kahdeksan prosentin talouskasvuun. Vaikka lukema on maailmanlaajuisesti korkea, se on kuitenkin prosenttiyksikön alhaisempi kuin viime vuoden kasvu.
Davosissa Sveitsissä vuosittain järjestettävään talousfoorumiin osallistuu noin 2 500 poliittista, talouselämän ja muiden alojen johtajaa.
Britannian rahoitusmarkkinoita valvovan elimen johtaja Adair Turner arvioi kokouksessa, että lähitulevaisuudessa saatetaan tarvita sopimuspohjainen kansainvälisiä rahoitusmarkkinoita valvova elin. Sen aika ei hänen mukaansa kuitenkaan ole vielä, vaan hallituksen ja yritysmaailman täytyy ratkoa tämänhetkistä talouskriisiä olemassaolevien instituutioiden kuten Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kautta.
EU:n keskuspankin johtaja Jean-Claude Trichet kehotti uudistamaan maailman rahoitusjärjestelmää. Hänen mukaansa kaikki voivat havaita, että nykyinen järjestelmä on liian hauras ja uudistuksia tarvitaan.
Useat kokouksessa puhuneet yritysmaailman edustajat sanoivat odottavansa tulevien kolmen vuoden aikana vain hidasta ja asteittaista elpymistä.
Hyväntekeväisyyttä harjoittava suursijoittaja, miljardööri George Soros arvioi, että tämänpäiväiset ongelmat ovat suurempia kuin 1930-luvun laman aikaiset.