Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Virkamiehet torppaavat kansanäänestyksen

Turun kaupunginjohtajat suhtautuvat vastentahtoisesti toriparkista vaadittuun kansanäänestykseen. Sekä kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen että apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen epäilevät kansanäänestyksen järkevyyttä.

Turun toriparkin kaaviokuva
Turun toriparkin kaaviokuva Kuva: YLE Turku
Avaa Yle-sovelluksessa

Kansanäänestys Turun toriparkista näyttää epätodennäköiseltä, mikäli kaupungin ylintä virkamiesjohtoa on uskominen. Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtasen mukaan vaihtoehdoksi olisi otettava jo haudatut maanpäällisten pysäköntilaitosten rakentaminen, jos toriparkki hylätään. Virtasen mukaan yhtään kävely- tai pyöräilyväylää ei voida rakentaa, mikäli toriparkki jää rakentamatta.

Turun keskustan vetovoima vähenee Virtasen laskelmien mukaan entisestään ja kaupungin laidoilla oleviin ostoskeskuksiin ohjautuu yhä enemmän kuluttajia.

- Itse asiassa tämmöisen kansanäänestyksen järjestäminen on erittäin vaikeaa. Sen vuoksi, että yksiselitteistä kyllä tai ei -asetelmaa on mahdotonta asettaa. Kaupungin tulee asettaa vaihtoehtoisia linjauksia, joissa joillekin ei sanomalla sanotaan jollekin muulle sitten kyllä. Tämä perusasetelma on erittäin hankala, pohtii apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

Turun kaupunginhallitus käsittelee kansanäänestysaloitetta helmikuussa. Kaavaluonnosta käsitellään jo ensi viikolla.

Turun toriparkki yhtiön hallitus on hyväksynyt hankkeen esisopimuksen ja toivoo kaavahankkeen etenevän rivakasti. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Cristian Lybeck odottaa myönteistä kaavapäätöstä jo vappuun mennessä ja sanoo, että rakennutöihin voitaisiin ehkä päästä jo ennen Turun kulttuuripääkaupunkivuotta 2011.

- Meillä on nyt valmius siinä mielessä, että se esisopimus, joka on neuvoteltu kaupungin kanssa, niin hallitus on hyväksynyt sen 14. päivä tammikuuta ja nyt me odotamme kaupungin päätöksiä ja meidän toivomus ja tavoite on, että ennen vappua meillä olisi valtuuston myönteinen kaavapäätös, sanoo Christian Lybeck.

Suosittelemme sinulle