Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Oscar-elokuvien menestys vaatimatonta USA:ssa

Parhaan elokuvan Oscar-palkinnolle ehdolla olleet elokuvat eivät ole keränneet suuria yleisöjä Pohjois-Amerikassa. Esimerkiksi Sean Pennin tähdittämän Milkin ja Kate Winsletin tähdittämän Lukijan lipputulot ovat jääneet vaativattomiksi.

Avaa Yle-sovelluksessa

Milk on tuottanut pääsylipputuloja tähän mennessä 28,2 miljoonaa ja Lukija 23,2 miljoonaa dollaria. Vaatimattominta menestys on ollut Frost/Nixon-elokuvalle, jonka tulot ovat 17,4 miljoonaa dollaria.

Parhaiten Oscar-ehdokkaista on pärjännyt Benjamin Buttonin uskomaton elämä. Vaikka se ei ole noussut katsotuimpien elokuvien joukkoon, se on tuottanut jo 124 miljoonaa dollaria. Eniten Oscareita kerännyt Slummien miljonääri nousi viikonvaihteessa neljä sijaa viidenneksi katsotuimmaksi Pohjois-Amerikassa. Elokuva on kerännyt lipputuloja 70,1 miljoonaa dollaria.

Oscar-viikonlopun katsotuin elokuva Pohjois-Amerikassa oli Tyler Perryn komedia Madea Goes to Jail. Ensi-illassa ollut elokuva keräsi pääsylipputuloja 41,1 miljoonaa dollaria.

Madea Goes to Jail -elokuvassa Tyler Perry esittää tunnetuinta hahmoaan Madea-nimistä rääväsuista mustaa naista, joka joutuu vankilaan. Myös Perryn edellinen Madea-elokuva Madea's Family Reunion nousi katsotuimmaksi ensi-iltaviikonloppunaan vuonna 2006.

Liam Neesonin tähdittämä trilleri Taken oli toiseksi katsotuin 11,4 miljoonan dollarin tuloilla. Kolmanneksi eniten katsojia keräsi animaatio Coraline, joka keräsi lipputuloja 11 miljoonaa dollaria.

Suosittelemme