Hyppää sisältöön

Vihreät vaativat ydinvoimapäätöksen lykkäämistä

Vihreiden puoluevaltuuskunta vaatii hallitusta lykkäämään päätöstä uudesta ydinvoimalasta. Vihreiden mielestä ydinvoimaa ei tarvita, koska energiankulutus on kääntynyt laskuun.

Kuva: YLE uutiset grafiikka

Vihreiden mielestä ydinvoimaa ei tarvita ilmasto -ja energiatavoitteiden täyttämiseen. Heidän mukaansa uusien ydinvoimaloiden rakentaminen tekisi Suomesta ydinsähkön viejän. Se taas rikkoisi hallituksen linjauksia vastaan.

Vihreät toivovat, että hallitus arvioisi kokonaan uudestaan ilmasto- ja energiastrategiassa sovitut sähkönkulutustavoitteet.

- On ilmeistä, ettei sähkönkulutus nouse sitä tahtia kuin hallitus on arvioinut. Viime vuonna sähkönkulutus laski enemmän kuin kertaakaan toisen maailmansodan jälkeisenä aikana, vihreiden ilmastoasiantuntija, kansanedustaja Oras Tynkkynen sanoo.

Tynkkysen mukaan kulutus taittuu odotettua nopeammin sekä taantuman että energiansäästötoimien takia.

Tynkkynen toivoo ydinvoimapäätösten pohjaksi uusia kulutuslaskelmia mutta korostaa, että hallituksessa ilmasto- ja energiastrategia on elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen vastuulla.

- Uusien ydinvoimaloiden rakentaminen ei kuitenkaan ole järkevää näin epävarmassa tiianteessa, Tynkkynen sanoo.

Ydinvoiman sijaan vihreät toivovat mittavia panostuksia uusiutuvaan energiaan, kuten tuulivoimaan. Puolueen mielestä ydinvoimainto hidastaan uusien energialähteiden käyttöönottoa.

Hallituksen on määrä päättää ainakin yhden uuden ydinvoimalan rakentamisesta vielä tällä hallituskaudella, näillä näkymin noin vuoden kuluttua.

Suosittelemme sinulle