Hyppää sisältöön

Talouskriisi rokottaa miljardöörejäkin

Talouskriisi huventaa maailman miljardöörien määrää. Talouslehti Forbesin julkaisemalla listalla on tänä vuonna dollarimiljardöörejä melkein kolmannes vähemmän kuin viime vuonna. Tänä vuonna maailmassa on jäljellä 793 miljardööriä, kun heitä viime vuonna oli 1 125.

Bill Gates
Kuva: EPA / Anindito Mukherjee

Maailman rikkaimmaksi mieheksi on uudestaan kohonnut Microsoftin perustaja Bill Gates, jonka varallisuus on 40 miljardia dollaria. Gatesilta viime vuonna vuonna kärkipaikan vallannut sijoittaja Warren Buffett on pudonnut toiseksi. Kolmanneksi rikkain on meksikolainen telemiljärdööri Carlos Slim.

Keskimäärin miljardööri on menettänyt omaisuudestaan kolmanneksen. Eniten miljardöörien määrä on huvennut kehittyvissä talouksissa Venäjällä, Intiassa ja Turkissa. Venäjällä oli viime vuonna 87 miljardööriä, mutta tänä vuonna heitä on jäljellä enää 32. New York on syrjäyttänyt Moskovan kaupunkina, jossa asuu eniten miljardöörejä.

Facebookin perustajasta entinen miljardööri

Kahdenkymmenen rikkaimman listalla New Yorkin pormestari Michael Bloomberg oli ainut, joka ei menettänyt rahaa, vaan teki sitä lisää. Hän on nyt New Yorkin rikkain mies. Miljardööreistä rikastuivat myös mm. sijoittaja George Soros ja televisiojuontaja Oprah Winfrey. Forbesin listalta tipahti Facebook-sivuston perustaja Mark Zuckerberg.

Miljardöörikerhon ovat saaneet hyvästellä myös pahoihin vaikeuksiin ajautuneitten Yhdysvaltain suurimman vakuutusyhtiön AIG:n entinen pääjohtaja Maurice "Hank" Greenberg sekä Citigroup-pankin entinen pääjohtaja Sanford Weil.

Suosittelemme sinulle