Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Lahti ja Heinola lääninhallituksen syyniin

Etelä-Suomen lääninhallitus on kiinnittänyt huomiota muun muassa Lahden ja Heinolan toimentulotukimaksujen viivästyksiin. Toimeentulotukikantelut ovat lisääntynet alkuvuonna voimakkaasti.

Avaa Yle-sovelluksessa

Etelä-Suomen lääninhallitus aikoo puuttua Heinolan, Lahden ja Hämeenlinnan toimeentulotukimaksuihin. Toimeentulotuen maksut ovat myöhästelleet näissä kaupungeissa. Toimeentulotuen kanteluja on tullut lääninhallitukselle Kanta- ja Päijät-Hämeestä tämän vuoden vajaan kolmen kuukauden aikana enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä. Lääninhallitus aikoo keskustella kaupunkien edustajien kanssa siitä, miten toimeentulojen maksatus saadaan lain määräämälle tasolle.

Lääninhallitus antoi viime vuonna reilut parikymmentä muistutusta sosiaalihuollon asioista Kanta- ja Päijät-Hämeen kunnille. Huomautuksia näistä oli vain yksi. Huomion kiinnittämiskehoituksia lääninhallitus antoi 18 kertaa.

Toimeentulotukea hakevien talouksien määrä on lähtenyt selvään kasvuun Lahdessa. Helmikuussa toimeentulotukea hakevia talouksia oli lähes 200 enemmän kuin edellisvuonna vastaavaan aikaan. Tämän vuoden tammikuun tilanteesta kasvua on kertynyt lähes puolet. Lahdessa haki helmikuussa toimeentulotukea kaikkiaan lähes 2900 taloutta. Syynä kasvuun ovat irtisanomiset ja lomautukset. Etenkin ammattilittojen työttömyyskorvausjonojen paha ruuhkautuminen on pakottanut ihmisiä hakemaan toimeentulotukea.

Suosittelemme sinulle