Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Woodstockille kaavaillaan juhlakonserttia

Legendaariselle rockfestivaalille Woodstockille kaavaillaan 40-vuotisjuhlakonserttia. Billboard-lehden mukaan tälle kesälle suunnitellulle tapahtumalle etsitään parhaillaan sponsoreita. Vuonna 1969 pidettyä Woodstockia järjestämässä mukana ollut Michael Lang kertoi konserttisuunnitelmista Austinissa South by Southwest -musiikkitapahtumassa.

Avaa Yle-sovelluksessa

Suunnitelmien mukaan uusi Woodstock-konsertti olisi yleisölle ilmainen ja se järjestettäisiin mahdollisesti New Yorkissa. Tavoitteena on myös järjestää tapahtuma siten, että se tuottaisi mahdollisimman vähän hiilidioksidipäästöjä.

Tapahtuman musiikillisen linjan kaavaillaan kunnioittavan alkuperäisen Woodstockin henkeä. Tapahtumaa järjestävä Michael Lang sanoo Billboard-lehden artikkelissa, että mahdollisia artisteja voisivat olla esimerkiksi alkuperäisellä festivaalilla esiintyneet The Who, Santana, Crosby, Stills & Nash ja Joe Cocker, mutta lavalla nähtäisiin myös uudempi bändejä kuten esimerkiksi Red Hot Chili Peppers.

New Yorkin osavaltiossa Bethelin kaupungissa järjestetystä Woodstockista tulee elokuussa kuluneeksi 40 vuotta. Alunperin sen piti olla vain pienimuotoinen festivaali, mutta tapahtuma keräsi paikalle noin puoli miljoonaa ihmistä.

Alkuperäisen Woodstockin kunniaksi järjestettiin juhlakonsertti edellisen kerran vuonna 1999. Tuolloin tapahtuma päättyi mellakointiin, kun yleisön jäsenet turhautuivat huonoihin järjestelyihin ja korkeisiin ruoan ja veden hintoihin.

Suosittelemme