Hyppää sisältöön

Tshekin Topolanek rusikoi USA:ta

EU:n puheenjohtajamaan Tshekin pääministeri on kuvannut Yhdysvaltain talouden pelastuspaketteja "suunnaksi kohti helvettiä", uutistoimisto AP kertoo.

Vain päivä oman hallituksensa kaatumisen jälkeen Tshekin pääministeri Mirek Topolanek on arvostellut Yhdysvaltain tapaa ratkoa talousongelmia tiukin sanoin. Topolanekin mukaan Yhdysvaltain käyttämät elvytyspaketit heikentävät maailman rahoitusmarkkinoiden vakautta.

Uutistoimisto AP:n mukaan Topolanek olisi kuvannut Yhdysvaltain menoa "suunnaksi kohti helvettiä".

- Yhdysvallat ei ole oikealla tiellä, Topolanek sanoi Euroopan parlamentille keskiviikkona.

Topolanek uskoo, että yksittäiset pelastuspaketit auttavat vain hetkellisesti. Yhdysvallat ja kansainvälinen valuuttarahasto IMF ovat kehottaneet EU-maita käyttämään enemmän rahaa talouden elvytykseen. Topolanekin mukaan EU:n säästäväisempi linja on onnistuneempi ratkaisu.

- Yhdysvaltain yhteiskunnan säännöt ovat alempiarvoisia Euroopan unioniin verrattuna, Topolanek sanoi.

EU:n puheenjohtajamaan päämiehen kommentti on epätavallisen hyökkäävä verrattuna monien muiden EU-johtajien tapaan hoitaa talouskriisiä. Esimerkiksi Britannian pääministeri Gordon Brown on vedonnut transatlanttisen yhteistyön tiivistämiseen maailmantaloudellisessa taantumassa. Brown on kiitellyt Yhdysvaltain presidenttiä Barack Obamaa yhteistyöhalukkuudesta.

Suosittelemme sinulle