Hyppää sisältöön

YLE Areena uudistuu

Suomen suosituin netti-tv ja -radio YLE Areena uudistuu. Uudessa Areenassa ohjelmat ovat entistä selkeämmin esillä ja vaivattomammin käyttäjien löydettävissä.

YLE Areenan etusivu
Kuva: YLE

Uudistuksen myötä Areenan video- ja audio-sisällöt ovat flash-formaatissa, joten palvelua pystyy nyt käyttämään yhä useampi. Myös kuvanlaatu ja ääni ovat entistä parempia ja podcastien lataaminen yksinkertaisempaa.

YLE Areenasta julkaistaan aluksi beta- eli testiversio, jota käyttäjät saavat kommentoida ja arvioida. Useita toimintoja, kuten uusi visuaalinen ilme, on vielä työn alla. Kehitystyön edistymistä voi seurata Areenassa, ja aiheesta voi käydä keskustelua Areenan blogissa.

Uusi Areena korvaa nykyisen palvelun kevään aikana. Toistaiseksi molemmat versiot ovat käytettävissä rinnakkain.

Alkuvaiheessa beta-versiossa ei ole kaikkia samoja ohjelmia kuin alkuperäisessä Areenassa, mutta palvelun sisältö karttuu jatkuvasti. Mukana on kuitenkin suuri joukko yleisön suosikkeja, muun muassa tv-draamat Pasila, Kotikatu ja Metsolat sekä tuoreimmat tv-uutiset. Myös suositut liveradiot ovat kuunneltavissa beta-Areenassa.

- Jo betavaiheen aikana YLE Areena levittäytyy myös yle.fi:n ulkopuolelle. Areenan saa vaikkapa omille nettisivuille uusien yle.fi:n ulkopuolellekin upotettavien playereiden avulla, lupaa YLEn uusien palveluiden päällikkö Jari Lahti.

YLEn netti-tv ja -radio YLE Areena on Taloustutkimuksen verkkobränditutkimuksen mukaan Suomen arvostetuin verkkomediabrändi. Areenaan tehdään lähes 3,5 miljoonaa vierailua kuukaudessa.

Suosittelemme sinulle