Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Partanen rikkoi Valentin Konosen 13 vuotta vanhan SE:n

Vasta 20-vuotias Aku Partanen rikkoi perinteisessä Taaborin olympiakävelyssä Hyrylässä maailmanmestari Valentin Konosen 10 kilometrin kävelyn Suomen ennätyksen.

Aku Partanen kuvassa
Kuva: Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Partasen aika virallisesti mitatulla reitillä oli 38.59. Hän paransi omaa viimevuotista voittoaikaansa ja nuorten Suomen ennätystään 1.08 minuuttia ja Valentin Konosen 13 vuotta vanhaa miesten Suomen ennätystä 21 sekuntia.

Partanen on jo useina vuosina murskannut entisten mestarikävelijoiden ennätyksiä eri ikäluokissa, mutta tämä oli hänen ensimmäinen miesten Suomen ennätyksensä. Tulos on kansainvälisestikin korkeinta huippuluokkaa.

Partasen aika on maailman tämän vuoden paras tulos varsinaisessa 10 kilometrin erikoiskilpailussa. 20 kilometrin kilpailun yhteydessä kuusi miestä maailmassa on tänä vuonna kävellyt muutaman sekunnin sitä nopeammin.

Aku Partanen on tuoreen ennätysmiehen itse käyttämä kutsumanimi. Ristimänimeltään hän on Veli-Matti. Hänen henkilökohtaisena valmentajanaan toimii oma isä Kai Partanen.

Partasen seuraava tavoite on rikkoa 20 kilometrin kävelyn tulosraja Lontoon olympiakisoihin. A-raja Lontooseen on 1.22.30 ja B-raja 1.24.30.

Suosittelemme sinulle