Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Kotim. lyhyesti 26.5.06

Avaa Yle-sovelluksessa

TAMMISAAREN Snappertunassa illalla sattuneessa onnettomuudessa on hukkunut kolme ihmistä. Surmansa saivat kalastamassa ollut 1935 syntynyt mies, hänen vuonna 1964 syntynyt poikansa sekä heitä pelastamaan mennyt, vuonna 1945 syntynyt perheen äiti. Turman syytä ei vielä tiedetä.

TAMPEREEN poliisilaitoksen vanhempi konstaapeli on tuomittu sakkoihin, kun hän ei sakottanut ylinopeuteen syyllistynyttä lääninpoliisijohtajaa. Konstaapeli antoi 48 km/h 30 kilometrin rajoitusalueella ajaneelle esimiehelleen ainoastaan suullisen varoituksen.

KEMIJÄRVEN LENTOKENTTÄÄ ollaan avaamassa koelentokeskukseksi kansainvälisille yrityksille, kertoo Ruotuväki- lehti. Lentokentällä testataan yrityksille ja eri maiden armeijoille myytäväksi tarkoitettuja miehittämättömiä ilma-aluksia ja niiden laitteistoa.

KONGINKANKAAN TURMAN oikeudenkäynti saadaan päätökseen keskiviikkona 31. toukokuuta Äänekosken käräjäoikeuden julkistaessa tuomionsa. Valtionsyyttäjä on vaatinut rangaistusta sekä turmarekan kuljettajalle että kuljetusyhtiön entiselle toimitusjohtajalle. Maaliskuussa 2004 sattuneessa turmassa kuoli 23 ja loukkaantui 15 ihmistä.

SUOMALAISTUTKIJAT ovat löytäneet ensimmäisinä maailmassa geenin, joka altistaa ihmisen jättikasvulle. Sanomalehti Kaleva kertoo tutkijoiden onnistuneen jäljittämään geenin kahdesta pohjoispohjalaisesta suvusta.

Suomi pyrkii rajoittamaan TURHAA TULKKAUSTA EU-puheenjohtajakautensa kokouksissa. Ulkomaalaisille vieraille ei tarjota tulkkausta vain vieraanvaraisuudesta, vaan tarve eri kokouksissa selvitetään tarkoin. Tulkkaukseen menee n. 1,3 milj. euroa; turvajärjestelyt nielevät viisinkertaisen summan.

Suosittelemme