Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Näyttelijä Glenn Ford on kuollut

Näyttelijä Glenn Ford on kuollut. Hän menehtyi kotonaan Beverly Hillsissä 90 vuoden ikäisenä. Fordin kuolinsyytä ei ole kerrottu, mutta hän oli huonossa kunnossa saatuaan useita halvauskohtauksia 1990-luvulla.

Avaa Yle-sovelluksessa

Gwyllyn Samuel Newton Ford syntyi 1. toukokuuta 1916 Quebecissä Kanadassa. Hän muutti Kaliforniaan kahdeksan vuoden iässä, ja rakastui show-bisnekseen. Toisessa maailmansodassa Ford palveli Yhdysvaltain armeijan merijalkaväessä. Ensimmäisen roolinsa Glenn Ford sai vuonna 1939 elokuvassa Heaven With a Barbed Wire Fence. 53 vuoden Hollywood-uransa aikana hän esiintyi yli sadassa elokuvassa. Fordin tunnetuimpiin elokuviin lukeutuvat Midway, Gangsterikuningas sekä rooli ensimmäisessä Superman-elokuvassa. Hän esiintyi kaksi kertaa Rita Hayworthin vastanäyttelijänä, muun muassa film noir -klassikossa Gilda.

Glenn Ford jatkoi näyttelijänuraansa vielä yli 70-vuotiaana. Vuonna 1992 hän joutui kahdeksi kuukaudeksi sairaalaan veritulpan takia.

Hän oli naimisissa kolme kertaa. Ensimmäisestä avioliitosta hänellä on poika, näyttelijä Peter Ford, jonka kanssa hän asui kuolemaansa asti.

Suosittelemme sinulle