Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Seurakuntia yhdistetään ennätystahtiin

Ensi vuoden alussa seurakuntien määrä vähenee kirkkohallituksen tämänhetkisten tietojen mukaan ainakin 30:llä. Seurakuntien yhdistyminen tullee laskemaan monen pikkukunnassa asuvan kirkollisveroa. Nyt pienten seurakuntien veroprosentit ovat monesti jopa 2 kertaa suuremmat kuin isoimpien seurakuntien.

Avaa Yle-sovelluksessa

Pirkanmaalla pieni Suodenniemen seurakunta yhdistyy vuodenvaihteessa Vammalan seurakuntaan. Taustalla on kuntaliitos, joka automaattisesti pakottaa myös seurakunnat yhteen.

- Toimintamme säilyy entisellään, mutta ilman taloudellisia huolia. Näin voimme jatkossa omistautua luovaan ja hengelliseen työhön, mikä on tärkeintä, kiittelee Suodenniemen seurakunnan kirkkoherra Hannu Järventaus.

Suodenniemellä yhdistyminen tietää sitä, että kirkollisveroprosentti laskee tuntuvasti, liki 2 prosentista 1,65 prosenttiin. Vammalassa veroprosenttia ei nosteta, vaikka seurakunta laajenee.

Taloutta laitetaan monissa seurakunnissa kuntoon hallintoa purkamalla. Raskaita seurakuntayhtymiä lakkautetaan, ja monesti tilalle tulevat historiasta tutut kappeliseurakunnat.

Myös Suodenniemen seurakunnasta tulee liitoksessa Vammalan kappeli. Ojansivun mukaan kappelit säilyttävät yhdistymisestä huolimatta oman identiteettinsä.

Suosittelemme