Asia on Yleisradion osalta tällä hetkellä selvitysvaiheessa, ja laittoman jakelun lopullista laajuutta selvitetään.
Tunturin mukaan asiaa selvitetään aluksi keskusteluissa YouTuben kanssa, mutta ratkaisun hakeminen Yhdysvaltain tuomioistuimestakaan ei ole pois rajattu mahdollisuus.
Tunturi pitää myös mahdollisena suomalaisten televisiotoimijoiden yhteisreaktiota yhdysvaltalaisyrityksen toimintaa kohtaan. Sivuilta löytyy runsaasti esimerkiksi MTV3:n ja Nelosen ohjelmia.
Googlen tiistainen YouTube-kauppa muuttaa Tunturin mukaan TV-yhtiöiden tilannetta selvästi helpommaksi. Nyt neuvottelukumppanina on suuri, sopimuksilla operoiva yhtiö.
Tunturi ei lähde arvioimaan, voidaanko palveluun tekijänoikeuslain alaista materiaalia alun perin vuotaneita ihmisiä jäljittää. Ohjelmamateriaalia on hänen mukaansa todennäköisesti kopioitu jakeluun muun muassa DVD-tallenteilta.
YouTube ei ole vakava uhka ohjelmien jakelulle YouTube on saavuttanut etenkin nuorten suuren suosion. Tunturi ei kuitenkaan usko Googlen ja YouTuben yhteenliittymänkään uhkaavan perinteistä jakelukanavaa. - Ehkä joskus, mutta siihen on aikaa. Vuonna 2015 maanpäällinen jakelu on yhä valtaväylä, ja noin kymmenen prosenttia jakelusta voi tapahtua muulla tavalla. Ennen kuin YouTube voi uhata ketään, sillä pitäisi olla omaa tuotantoa tai jakelusopimuksia. - Nykyinen tilannehan on pitkälti laiton, Tunturi muistuttaa. Tunturi ei kuitenkaan tyrmää suoralta kädeltä sitä mahdollisuutta, että Yleisradio markkinoisi ohjelmiaan YouTubessa julkaistavilla videopätkillä. Suomalaistoimijoista ainakin Subtv on markkinoinut uutta Ketonen & Myllyrinne -sketsisarjaansa palvelussa julkaistuilla maistiaisilla. YouTube on noussut suureen suosioon Internetissä sen perustamisen jälkeen helmikuussa 2005. Yhtiön mukaan sivustolla katsotaan päivittäin jo yli sata miljoonaa videota. Hakukoneyhtiö Google ilmoitti tiistaina ostaneensa YouTuben noin 1,3 miljardilla eurolla.