Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Suomalaisturvaaja haavoittui omien luodeista?

Pohjois-Afganistanissa puolitoista viikkoa sitten haavoittunut suomalainen rauhanturvaaja onkin saattanut loukkaantua omien sotilaiden luodeista. Aiemmin on kerrottu, että rauhanturvaaja olisi haavoittunut Afganistanin poliisin tulituksessa.

Avaa Yle-sovelluksessa

Pääesikunnan tutkintaosaston mukaan on mahdollista, että rauhanturvaajan haavoittuminen saattoi johtua myös suomalaisten ampumista laukauksista.

Tapauksen tutkinta jatkuu edelleen, ja puolustusvoimat on pyytänyt keskusrikospoliisilta apua tutkimuksiin.

Kääriäinen: Epäilyt heräsivät vasta Suomessa

Puolustusministeri Seppo Kääriäisen mukaan epäilyt omien sotilaiden ampumista luodeista heräsivät vasta Suomessa. YLEn Radiouutisten haastattelema Kääriäinen ei kuitenkaan halunnut vahvistaa, löytyikö haavoittuneesta miehestä suomalaisten sotilaiden käyttämiä luoteja.

Aiemmin on kerrottu, että suomalaiset rauhanturvaajat olisivat joutuneet kuun alussa tulitaisteluun afganistanilaisten poliisien kanssa. Afganistanilaissiviilit olivat hälyttäneet poliisin paikalle, kun suomalaiset harjoittelivat aseiden kohdistamista ampumaradalla pimeän aikaan. Paikalle saapuneet poliisit avasivat tulen, johon suomalaiset vastasivat.

Haavoittunut sotilas kuljetettiin pian yhteenoton jälkeen Suomeen, ja häntä hoidetaan Töölön sairaalassa. Hän on toipumassa mutta tarvitsee vielä leikkaushoitoa, Pääesikunnasta kerrotaan.

Suosittelemme