Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Perustieto tv-maksun maksamisesta julkinen

Viestintäviraston pääjohtajan Rauni Hagmanin mukaan perustieto tv-maksun maksamisesta on julkinen. YLEn TV-uutisten haastatteleman Hagmanin mukaan sen sijaan muihin tv-maksuun liittyviin tietoihin liittyy vielä ratkaisemattomia kysymyksiä.

Avaa Yle-sovelluksessa

Vielä on ratkaisematta, voiko esimerkiksi maksun rästiin jäämisen julkistaa.

Nykykäytännön mukaan tietoja tv-luvan maksaneista saa antaa vain muille viranomaisille. Useat muut rekisterit, kuten esimerkiksi kiinteistörekisteri, ovat kuitenkin julkisia.

- Asia on siinä mielessä arkaluontoinenkin, että tv-maksuhan on perhekohtainen. Ja se voi perheessä olla kenen tahansa nimellä. Ja siinä tietysti sitten voi paljastua jotain tietoja: kuka kenenkin kanssa asuu. Että tämmösiä ongelmia on, sanoi TV-maksuhallinnon johtaja Anssi Laakso Radiouutisten Ykkösaamussa.

Laakso muistutti myös, että Viestintävirasto joutuu selvittämään asian perusteellisesti, ennen kuin se voi luovuttaa tietoja mahdollista rekisteriä tai julkaisua varten.

Mahdollisen julkaisua ajankohtaa Laakso ei lupaa, mutta periaatteessa se voidaan tehdä nopeastikin. Sitä ennen asiasta pitää kysyä varsinkin tietosuojavaltuutetun mielipide.

Keskustelu tv-lupatietojen julkisuudesta sai alkunsa Ruotsissa ministerin eroon johtaneesta maksupinnauksesta. Asian tultua julki ainakin tuhat ihmistä teki jo ensimmäisen viikon aikana tv-ilmoituksen

Radiouutiset, TV-Uutiset

Suosittelemme