Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Rajamäki helpottaisi televalvontaa

Sisäministeri Kari Rajamäki haluaa (sd.) lisätä viranomaisten valtuuksia seurata tietoverkkoja nettirikollisuuden kitkemiseksi. Rajamäki helpottaisi televalvontaa ja osittain myös telekuuntelua helpotettaisiin, jotta rikoksesta epäillyt saataisiin ripeämmin kiinni.

Avaa Yle-sovelluksessa

Kolumnissaan Warkauden lehdessä Rajamäki vaatii, että televalvontaa ja osittain myös telekuuntelua helpotettaisiin, jotta rikoksesta epäillyt saataisiin ripeämmin kiinni.

Rajamäki kirjoittaa, että teleyritysten ja muiden tietoverkoissa palveluja tarjoavien yritysten valvonnan ja ilmoitusaktiivisuuden lisäämisen vaihtoehtona tietoverkoissa tapahtuvan rikollisuuden torjunnan tehostamiseksi on se, että viranomaisten toimivaltuuksia ja toimintaedellytyksiä seurata tietoverkoissa tapahtuvaa viestintää lisätään.

Lainsäädännön ja teknisten menetelmien kehittämiseksi sekä poliisin Internet-ympäristössä tapahtuvan valvonnan ja rikoksesta epäiltyjen paljastamisen tehostamiseksi tulee televalvonnan ja osittain myös telekuuntelun edellytysten tasoa laskea, Rajamäki vaatii.

Suosittelemme