Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Venäjä selvittää syytökset laittomista tullimaksuista

Venäjän tullilaitoksen pääjohtaja Andrei Beljaninov aikoo selvittää syytökset, joiden mukaan venäläiset viranomaiset perisivät laittomia maksuja rajan yli pyrkiviltä autoilijoilta.

Avaa Yle-sovelluksessa

Maksut ovat käytössä ainakin Svetogorskin tullissa Imatraa vastapäätä. Kuljetusyritysten mukaan taksa on 10 - 80 euroa ylityskerralta.

- Asia pitää varmistaa. Jos tiedot pitävät paikkansa, ryhdymme toimiin välittömästi, Venäjän tullilaitoksen pääjohtaja Andrei Beljaninov sanoi YLEn Tv-uutisille.

Rajan on Svetogorskin kohdalta ylittänyt tänä vuonna 85 000 ajoneuvoyhdistelmää.

Rahaa vaaditaan lähes kaikilta, myös venäläisiltä rekoilta. Jos laittomista maksuista kieltäytyy, voi rajanylitys viivästyä kymmeniä tunteja.

Rahankeruun selvittämistä hidastaa Venäjän tulliviranomaistahojen suuri määrä. YLEn Aamu-TV:lle asiaa kommentoineen Imatran tullin päällikön Petri Kukkosen mukaan Venäjän rajanylityspaikoilla on seitsemän viranomaista, ja on epäselvää, mikä niistä kerää tällaista maksua.

Suomen Tullin pääjohtajan Tapani Erlingin tietojen mukaan tällaisia maksuja ei ainakaan tullissa nyt kerätä, eikä niitä pidä maksaa muuallakaan.

Venäjän tulllilaitoksen pääjohtaja Andrei Beljaninov ei lupaa helpotuksia Venäjän ja Suomen välisen rajan tullikäytäntöihin. Pitkistä jonoista huolimatta Venäjä aikoo tulevaisuudessakin toimia rajamuodollisuuksissa maan nykyisen lainsäädännön mukaisesti.

Suosittelemme