Hyppää sisältöön

Laatulehtipalkinto feministiselle naistenlehdelle

Helsingin kirjamessuilla on luovutettu uusi lehtipalkinto. Vuoden laatulehti -tunnustuksen sai feministinen aikakauslehti Tulva. Palkinnolla halutaan tuoda esiin laadukkaita kulttuurilehtiä ja muistuttaa niiden merkityksestä osana tiedonvälitystä.

Palkintoperustelujen mukaan Tulva on hyvin toimitettu lehti, jonka jutut ovat korkeatasoisia ja kuvitus kokeilevaa. Lisäksi lehdessä on tilaa lehden muusta linjasta poikkeaville mielipiteille, tuomaristo kiittää.

Palkinnon arvo on 2 500 euroa ja sen myöntää Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti. Pääpalkinnon lisäksi tuomaristo antoi kunniamaininnat Ananda- ja Ny Tid -lehdille. Kultin toiminnanjohtajan Marja Konttisen mukaan laatulehtipalkinnosta on tarkoitus tehdä jokavuotinen perinne. - Palkinto on paitsi tunnustus hyvälle lehdelle, myös laatutyökalu kaikille kilpailuun osallistujille. Tuomaristo nimittäin antaa palautetta jokaisesta osallistujalehdestä, Konttinen kertoo. Tällä kertaa osallistujia oli 24. Tulva haluaa edistää moniäänistä keskustelua Tulvaa julkaisee Unioni Naisasialiitto Suomessa. Lehti on ilmestynyt vuodesta 2002 lähtien, ja päätoimittaja on Riikka Kaihovaara. Feministiseksi naistenlehdeksi itsensä määrittelevä lehti pyrkii muun muassa edistämään moniäänistä yhteiskunnallista keskustelua. - Kirjoitamme feministisellä otteella mistä tahansa aiheesta, kertoo lehden toimitusneuvostoon ja perustajiin kuuluva Niina Mäkeläinen. Hänen mukaansa rahaa on vähän, mutta halu tehdä hyvää lehteä on kova. Tulva ilmestyy neljästi vuodessa, ja lehden levikki on vajaa kolmetuhatta. Unionin jäsenet saavat lehden osana jäsenyyttään. - Lukijoita voisi olla enemmänkin, mutta markkinointiin ei ole varaa, sanoo Mäkeläinen. Hallituksen melko tuore budjettiesitys uhkaa leikata muun muassa pienten kulttuurilehtien tukea ensi vuonna noin 15 prosenttia. YLE24 Tuomioja: Kulttuurilehtien ja ystävyysseurojen tulevaisuus turvattava Tulvan verkkosivut (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme sinulle