Hyppää sisältöön

Suomen euroviisuedustajaksi pyrkivät valittu

Yleisradio on kutsunut 12 artistia kilpailemaan Suomen edustuspaikasta Helsingissä järjestettäviin ensi vuoden Euroviisuihin. Mukana ovat muun muassa Hanna Pakarinen, Jukka Kuoppamäki ja Laura.

Kutsuartistit on valittu levy-yhtiöiden ja artistien kanssa syksyn aikana käytyjen neuvottelujen pohjalta.

Suomen karsinnan kilpailusävelmät etsivät levy-yhtiöt ja heidän artistinsa. Kilpailukappaleiden nimet ja niiden tekijät julkistetaan viimeistään tammikuun alussa.

Suomen karsinnat käynnistyvät 20. tammikuuta 2007. Luvassa on ensin neljä alkukarsintaa, jotka lähetetään suorana lähetyksenä Tohlopin tv-studiolta Tampereelta tammi-helmikuussa.

Jokaisessa alkukarsinnassa on mukana kolme kutsuartistia, joista kukin esittää kaksi sävelmää. Toinen kappaleista selviytyy jatkoon puhelin- ja tekstiviestiäänestyksen perusteella.

Alkukarsintavaiheessa vastakkain ovat siten kunkin kutsuartistin esittämät kaksi sävelmäehdokasta, eivät vielä artistit keskenään.

Suomen karsinnan finaali järjestetään Turussa kylpylähotelli Caribiassa 17. helmikuuta. Finaalissa on mukana 12 kutsuartistin esittämää kappaletta, joista tv-katsojat valitsevat voittajan puhelin- ja tekstiviestiäänestyksessä. Jokaisesta alkukarsinnasta sekä finaalista tehdään suora tv-lähetys ja niiden juontajina toimivat Heikki Paasonen ja Jaana Pelkonen. Yleisradio järjestää vuoden 2007 Eurovision laulukilpailut Helsingissä. Semifinaali on torstaina 10. toukokuuta ja finaali lauantaina 12. toukokuuta. YLE24

Suosittelemme sinulle