Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Ulkomaat lyhyesti 25.11.

Avaa Yle-sovelluksessa

ISRAEL tulitti illalla Hamasin jäseniä kuljettanutta autoa Gazan kaupungissa surmaten yhden palestiinalaismilitantin. Toinen räjähdys tuhosi kaupungissa islamistisen Jihadin ajoneuvon, mutta kukaan ei menehtynyt. Israelin armeija ei ole tuoreeltaan kommentoinut räjähdyksiä.

Yhdysvaltain kongressin tammikuussa haltuunsa ottavat DEMOKRAATIT lupaavat uutta suuntaa maan IRAK-POLITIIKKAAN. Puolueen mukaan Irakiin kaivataan suunnanmuutosta, koska nykyinen strategia ei selvästikään toimi.

KIINASSA kaivosräjähdys on vaatinut 15 ihmisen hengen. Räjähdys sattui Koillis-Kiinassa. Tapahtumahetkellä maan alla oli 32 kaivosmiestä, joista kaikki yhtä lukuun ottamatta on pelastettu. Räjähdyksen uskotaan seuranneen sähkökatkosta, jonka seurauksena kaivoskuiluun oli päässyt kertymään kaasua.

ETELÄ-KOREAN lounaisosan siipikarjatiloilla tuhotaan 236 000 lintua lintuinfluenssan vuoksi. Maan maatalousministeriö kertoi tänään, että Iksanissa oli havaittu ihmisellekin vaarallista lintuinfluenssaa. Lintuinfluenssaan on sitten vuoden 2003 kuollut 258 ihmistä, ennen muuta Aasiassa.

KUUBASSA on aloitettu vallankumouksen vuosipäivän juhlinta. Eilen alkaneita juhlallisuuksia vietettiin ensi kertaa ilman maan johtajaa Fidel Castroa tai hänen veljeään Raulia. Kesällä leikattu Fidel Castro on esiintynyt muutaman kerran Kuuban tv:n kuvissa sairaalassa, mutta muuten hän ei ole ollut julkisuudessa viime aikoina.

AZERBAIDJANIN viranomaiset ovat sulkeneet maan suurimman riippumattoman tv- ja radioaseman. Sulkemista on perusteltu sillä, että asema oli levittänyt ilman lupaa ulkomaisten radiokanavien tuottamaa materiaalia. ANS-asema on käyttänyt materiaalia brittiläiseltä BBC:ltä sekä amerikkalaisilta Voice of Americalta ja Radio Libertyltä.

NORSUNLUURANNIKOLLA elokuussa tapahtuneesta tankkialus Probo Koalan aiheuttamasta ympäristökatastrofista on valmistunut maan hallituksen teettämä virallinen selvitys. Ainakin 10 ihmistä kuoli sen jälkeen, kun alus purki myrkyllisen öljyjätelastin Abidjanin satamaan. Raportin mukaan tapaus johtui mm. viranomaisten korruptiosta ja laivan hollantilaisen vuokraajan välinpitämättömyydestä.

Suosittelemme