Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Veronpalautuksia jää nostamatta satoja tuhansia euroja

Tiistaina tileille tulevia veronpalautuksia jää nostamatta useita satoja tuhansia euroja. Veroviranomaiset eivät voi maksaa palautuksia, jos heillä on palautusten saajilta väärät tili- ja osoitetiedot. Viime vuosilta verottajalle on jäämässä kolmisen miljoonaa euroa maksamattomia veronpalautuksia.

Avaa Yle-sovelluksessa

Verohallituksen mukaan maksamatta jäävien palautusten joukossa on useimmiten kuolinpesien ja ulkomaille muuttaneiden ihmisten palautuksia.

Niille ihmisille, joiden tilitietoja verottajalla ei ole Nordea lähettää kirjeen, jossa kehotetaan hakemaan rahat pankista. Veroviranomaisten arvion mukaan ensi-alkuun veronpalautuksia jää maksamatta reilusti yli 10 miljoonaa euroa. Niistä suurin osa kuitenkin maksetaan myöhemmin saajille.

Veroviranomaisille palautuu joka vuosi useita satoja tuhansia euroja veronpalautuksista. Saajia tavoitellaan vielä vuosien jälkeenkin, ja kuten näistä luvuista huomaa useat myös tavoitetaan. Viiden vuoden kuluttua veronpalautuspäivästä rahat kuitenkin jäävät verottajalle. Verottaja siis saa useita satoja tuhansia euroja ihmisten huolimattomuuden vuoksi.

Verohallituksen mukaan kaikki kertyneet palautusrahat, joita ei ole voitu maksaa asiakkaalle ovat veronsaajien, eli valtion, kuntien ja kansaneläkelaitoksen käytössä.

Veronpalautukset maksetaan pankkitileille ensi tiistaina. Jos tilinumeroa ei ole ilmoitettu verohallinnolle, palautukset voi noutaa Nordean konttoreista 13.12. alkaen.

Veronpalautuksia maksetaan suomalaisille yhteensä noin puolitoista miljardia euroa. Kaikki veronpalautukset eivät kuitenkaan löydä perille. Veronpalautuksia maksetaan yli kolmelle miljoonalle henkilölle, kaikkiaan 1,5 miljardia euroa. Keskimääräinen palautus on 487 euroa.

Suosittelemme