Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Saksassa virisi keskustelu lentomatkailun päästöistä

Saksan liittovaltion ympäristövirasto kehottaa saksalaisia ottamaan hiilidioksidipäästöt huomioon lomakohteen valinnassa. Viraston johtaja usuttaa väen lomailemaan kotimaassa lentomatkoja vaativien kaukokohteiden sijaan.

Avaa Yle-sovelluksessa

Ympäristöviraston johtaja Andreas Troge sanoo lehtihaastattelussa, että jokainen Kaakkois-Aasiaan matkaava tuottaa kuusi tonnia hiilidioksidipäästöjä, kun matka Itämeren rannalle tuottaa vain 35 kilon päästöt.

Saksan matkailuala suuttui kehotuksesta. Matkailualan yhdistyksen mukaan puhe kaukomatkailun rajoittamisesta on ylimielistä ja epärealistista. DRV-yhdistyksen mukaan saksalaiset eivät yksin voi ratkaista ilmastonmuutoksen ongelmaa. Yhdistys huomauttaa lisäksi, että runsaasti matkailevat saksalaiset jättävät kehitysmaihin paljon rahaa paikallisille.

Atmosfair-ympäristöryhmän johtaja Dietrich Brockhagen lisäsi vettä myllyyn ilmoittamalla nimenomaan kaukomatkojen olevan ongelma ilmaston kannalta ja viittasi suosittuihin Thaimaan-reissuihin ja sukellusmatkoihin Malediiveille.

Saksan liikenneministeriö puolestaan on ilmoittanut suunnitelevansa maan lentokentille korotettuja lasketumismaksua koneille, jotka käyttävät paljon polttoainetta. Taloudellisemmat koneet pääsisivät pienemmillä maksuilla. Laskeutumismaksujen korotukseen kaavaillaan kolmen vuoden kokeiluaikaa.

Matkailuhullut saksalaiset käyttävät vuosittain ulkomaanmatkailuun arviolta 60 miljardia euroa.

AP Lentomaksuihin tulossa vapaaehtoinen ympäristömaksu

Suosittelemme